Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 7. jūnijs
Gaida, Arnis, Arno

Šķēle aicina slēgt trīspusēju sabiedrisko līgumu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Gunča
G
Tiem kas nav analizējuši piedāvājumu. *** 55.lappusē. Jau šobrīd ir ievērojami nodokļu atvieglojumi mērķa ziedojumiem šiem mērķiem to darot caur oficiālām organizācijām - piemēram ziedot.lv. Pirms šāda priekšlikuma apspriešanas gribētos redzēt Šķēles personīgi samaksāto IIN apjomu. Domāju, ka ieraudzītu interesantas lietas - t.i. Šķēle, līdzīgi kā citi turīgi cilvēki, kas ir šī priekšlikuma mērķauditorija, lielāko daļu ienākumu saņem citādi, kā algā un IIN ir ārkārtīgi mazs. Tāpēc šī priekšlikuma jēga ir apšaubāma. Arī ziedojumu apjoms tur ir sarucis fundamentāli. Tas pats noticis ar privātpersonu ziedojumiem. Vai tiešām prātvēders ir iedomājies, ka šis priekšlikums stimulēs ziedojumu apjomu. Alternatīvais priekšlikums ar 10x lielāku finanšu efektu būtu - pārtraukt nodokļu maksātāju naudas izzagšanu TP vadītajā veselības ministrijā atceļot šaubīgos konkursus. Tiesa, šādu priekšlikumu neatradu. :-D *** 57.lappusē Cenu nosaka piedāvājums/pieprasījums. Nemainot piprasījuma/piedāvājuma parametrus Šķēles prieksļikums palielinās zāļu tirdzniecībā iesaistīto peļņu par 10%. Zāķlu cenas nemainīsies. TĀ IR ĀBECE!!! Ja grib samazināt zāļu cenas, tad jāveic 2 pasākumi: * efektīvāki konkursi novēršot TP vadītajā ministrijā korupciju. Tas zāļu cenu pazeminās vairākā kā par 30%. Valsts sadārdzinātie iepirkumi notur cenu arī brīvajā tirgū. * palielināt konkurenci zāļu tirgotājiem. a) atceļot neapamatotās prasības aptieku tīkliem, gan īpašnieku, gan skaita ziņā; b) liberalizējot vairumtirgotājus, t.i. padarot asāku konkurenci. Protams, ja Šķēlem un TP ir bizness zālēs tad peļņas palielināšana ir svēts pasākums. No tās programmas Šķēles intereses lien ārā kā adatas no siena kaudzes.
Juris
J
Vājš mēģinājums saglabāt esošo parazitējošo sistēmu ar mazu kosmētisko (eiro ) remotu, Tā vietā lai attīrītu būvlaukumu un liktu jaunus sabiedrībai saprotamas sistēmas pamatus . Tas viegli nebūs , bet tā būs realitāte :))
Gunča
G
Ko nozīmē tas sabiedriskais līgums? Protams, jau no prezentācijas izriet: 1. neaiztikt regresīvo nodokļu sistēmu 2. saglabāt situāciju, kad darbaspēks nokrāmēts ar nodokļiem tā kam maz neliekas, savukārt par nekustamo īpašumu 500,000 vērtībā nodoklis nav vairāk kā 300 gadā. 3. saglabāt situāciju, kad latvija ir pievilcīga valsts tikai bagātības tērēšanai nevis vairošanai. t.i. ar naudu var nopirkt pat pludmales priedes, nodokļu uz bagātības nav, bet ja kaut ko gribi ražot, tad par darbaspēku maksā vājprātīgus nodokļus - izdevīgāk igaunijā. Kurš parakstījies par šo sabiedrisko līgumu? Cik cilvēku ir saspieduši galvas?
antiņš
a
Un kā bija ar to trešo reizi? Tagad jau taisās ceturto, jo "bizness" svilst? Kāda loma tajās pirmajās premjerēšanās bija G24 kredītiem un pārstrādes uzņēmumu prihvatizācijai? Nebrauca taču iegūt Saulcerītes roku Stikla kalnā?
ripsis
r
Kas tās par vietām? Vai publiskajās tualetēs?
Lelle
L
"A. Šķēle uzskata, ka šobrīd nepieciešams noslēgt sabiedrisko līgumu starp valdību, arodbiedrībām un darba devējiem." Un kā tad būs ar tautu? Vai Šķēlēm nav jālūdz tautai piedošana un jāatgriež nolaupītais? Vairums tautas vairs vispār netaisās iet uz vēlēšanām un nodokļus arī nemaksās.
JL balsotājs
J
Lai izdodas TP un pārējām partijām. Galvenais tagad nesākt domāt par politisko labumu (iekļūšanu vai neiekļūšanu nākamā Saeimā), bet koncentrēties uz to, kas valstij ir visnozīmīgākais! Visām partijām vajadzētu vienoties par kopējiem sociālekonomiskās attīstības mērķiem. Aicinu politiķus nesākt atkal kasīties par personiskiem jautājumiem, bet censties vienoties.
ululiņš
u
Papīrs panes visu...
KL
K
Īsti cienīga Šķēles uzstāšanās. Šādi: "Tāpat programmā norādīts, ka nepieciešams noslēgt sabiedrisko līgumu uz vismaz pieciem gadiem, kas būtu saistošs arī visām nākamajām valdībām. Valdība ar līgumu publiski apņemtos nepaaugstināt kopējo nodokļu slogu, tādējādi vairojot uzņēmējdarbības vides prognozējamību, vienkāršot nodokļu maksāšanu, izveidot bezdeficīta budžetu un atdot parādus desmit gadu laikā" var teikt tikai valstsvīri, kam nerūp piesārņotā komentu vide, kam nerūp pūžņojošās opozīcijas partijas vēlmes un iegribas... Bet VALSTS.
Šampēteris
Š
Apbrīnojama nekaunība ir visu šo pirmsvēlēšanu populismu uzkārt premjera kalā - DARĪTĀJU galvenā pazīme nemainīgi ir varas resursa izmantošana pirms vēlēšanām. Rūpes par valsti andrītim vajadzēja izrādīt TREKNO GADOS, DE FACTO. Partijas vadītājs, kurš krīzes situācijā mēnesi atļaujas dzīvot pie siltākas jūras, ar īsziņām masu medijos imitējot savu klātbūtni, droši varēja neapgrūtināt sevi ar atgriešanos - naudiņu PR kompānijām var pārskaitīt arī elektroniski.
un
u
Bez histerijas: atri taisisi, akli piedzims (krievu paruna). Kadus kakenus kurmju vieta grib taisit Shkele?
lauķis
l
Lai kāds pamēģina neslēgt sabiedrisko līgumu! Ja nav vienotības, un šeit es nerunāju par partijām, tad mēs tā arī turpināsim vilkt deķīti šurpu turpu un arī pēc vēlēšanām nekas nemainīsies.
Andris
A
Gunča 17:53 Gunča 17:55 Gunča 17:56 Gunča » ... 18:00 Gunča 18:04 Gunča 18:05 -------------------- Nu šī jau ir reāla histērija
Gunča
G
Patiesībā jāpieķeras padziļinātai analīzei, jo vairāk iepazīstos jo jautrāk. Var lasīt "trīs vīru laivā" vietā? Smiekli caur asarām.
Gunča
G
Priekšpēdējais slaids ir marasma virsotne - īsta PSRS atrauga. Kaut arī elektroniskais paraksts tā pašreizējā izpildījumā ir sūds uz kociņa, tiek piedāvāta sistēma kas padara tā izmantošanu par obligātu. T.i. tā vietā lai ieviestu tirgus elementus, radītu konkurenci un ērtu produktu, tiek mēģināts klientu piespiest lietot sūdu. Vai tiešām TP jau uzmetusi aci uz Lattelekom??? Atgādina PSRS - ražojam vienus sūda zābakus, citus neļaujam lietot lai izpērk šos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pārkāpumi un sodi aug

Trešajās valstīs reģistrētie transportlīdzekļi būs jādeklarē CSDD sistēmā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas