Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Šķēle aicina veidot Eiropas Savienotās Valstis

Ekspremjers, Saeimas deputāts Andris Šķēle (PLL) aicina Ārlietu ministriju (ĀM) sākt debates par Eiropas Savienoto Valstu izveidi.

A. Šķēle ceturtdien pirmajās organizētajās ārpolitikas debatēs Saeimā uzsvēra, ka Eiropas Savienība (ES) ir pasaules lielākā ekonomika un tā var tāda palikt arī turpmāk tikai ar vienu norunu - Eiropai jākļūst par federālu savienību, "par īstām Eiropas Savienotajām Valstīm".

Viņš atgādināja, ka par šādas valsts izveidi pirmo reizi runāja ASV prezidents Džordžs Vašingtons, kurš savulaik atzinis - kādu dienu tās tiks izveidotas. Arī bijušais Lielbritānijas premjers Vinstons Čērčils 1946.gadā paredzēja, ka Eiropas kontinentā būs jāveido Eiropas Savienotās Valstis.

"Mazām nacionālām valstīm, lai tās noturētu valodu, kultūru un saglabātu savu dzīvotspēku, ir jābūt tām, kas vienmēr dzīvo pēc noteikumiem. Bet, lai piespiestu pēc noteikumiem dzīvot lielos politikas grandus, ir vajadzīgs federāls ietvars,” skaidroja A. Šķēle.

Tādēļ viņš aicināja ārlietu ministru un ĀM sākt debates par šo tēmu un veicināt šādas diskusijas arī ES.

Jāpiebilst, ĀM sagatavoto ziņojumu, kas ir pamatā ārpolitikas debatēm, Šķēle nodēvēja par "ierēdniecisku, labu, bet ļoti ierēdniecisku”. Viņaprāt, ĀM ziņojumā nav politiskas vīzijas un novērtējuma.

Top komentāri

Kika
K
Latvija klida baumas un cilveki par so zinu neviltoti priecajas, ka it ka A.Skele esot slims ar nearstejamu slimibu, bet skiet, ka visiem par pastu un apgrutinajumu sis vel dzivos un smirdes Latvija....
Daunis
D
Visas Eiropas lielākie kretīni, savienojieties!
pontiks
p
Neuzsākot polemiku par ideju, kura nenoliedzami ir interesanta, vienīgi sasniedzama (ja vispār) tikai ļoti ilgā periodā, es patiesi sasmējos par atklājošos politisko domātāju panteona ainiņu: Vašingtons, Čērčils un sīks, mazs blēdīgs kampējs...:-) Arī šodien ir jautra diena!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas