Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Šķēle neapstiprina vēlmi atgriezties politikā

Tautas partijas (TP) līderis un triju valdību vadītājs Andris Šķēle pagaidām neapstiprina savu iespējamo atgriešanos aktīvajā politikā. Taujāts, vai viņš varētu atgriezties aktīvajā politikā, A.Šķēle aģentūrai LETA atbildēja: "Es neesmu nevienam šādus komentārus sniedzis, un tie ir neprecīzi, bet, ja nopietni, paldies par atcerēšanos, bet šobrīd ne."

Jau vēstīts, ka Tautas partijas (TP) valdes locekle Kristiāna Lībane-Šķēle trešdien intervijā LNT raidījumam 900 sekundes teica, ka pašreizējā politiskā situācija, kad nav redzama skaidra valdības rīcība, varētu likt daudziem pārdomāt atgriešanos politikā un kandidēšanu nākamgad gaidāmajās Saeimas vēlēšanās. To vidū varētu būt gan partijas dibinātājs Andris Šķēle, gan viņa pati.

"Es neizslēdzu, ka tāda iespēja varētu tikt apsvērta. Jāsaprot, ka svarīgāk nebūs personīgas dabas apsvērumi, kā tas ietekmēs manu personīgo dzīvi vai tamlīdzīgi. Tas būs vistiešākajā veidā atkarīgs no tā, kāds būs stāvoklis valstī. Ja būs redzams, ka nav nekādu panākumu vai, ka panākumi ir iluzori, tad, protams, tad ne tikai es, bet daudzi cilvēki uzskatīs par savu pienākumu apsvērt iespēju kaut ko darīt, varbūt atgriezties," izteicās TP valdes locekle.

Runājot par A. Šķēli, viņa gan norādīja, ka nevēlas izteikties viņa vietā, tomēr no valdības darbības būs atkarīga viņa atgriešanās. "Ja būtu būtu skaidrs, ka valdība sper pareizos soļus, pareizajā virzienā, tad tā būtu pilnīga cita situācija, es teiktu drīzāk nē. Šobrīd tādas pārliecības nav. Es pieļauju, ka tik sliktos laikos kā šie, viņš varētu šādu iespēju apsvērt," prognozē K. Lībane-Šķēle.

Gaidāmajās vēlēšanās TP plāno piedāvāt arī daudzus jaunus deputātu kandidātus, kuri iepriekš nav bijuši nedz ministri, nedz deputāti. Tiks uzrunāti cilvēki, kas līdz šim daudz ko ir sasnieguši, "un viņiem tiks teikts, ka šis ir īstais laiks".

Partiju konsolidācija viņai ir neizprotama, jo apvienojoties tie, kuri iepriekš nespēja sadzīvot un tāpēc sadalījās - viņa norādīja, ka Pilsoniskā savienība izveidojusies, sašķeļoties Jaunajam Laikam. Tāpat viņa norādīja, ka triju partiju apvienība izveidota kā pretstats pašreizējai politiskajai elitei, bet apvienībā ir partijas, kuras šobrīd veido valdību. TP par apvienošanos šobrīd nedomā, bet tā būtu iespējama vienīgi "uz tautsaimnieciskas bāzes" - ar skaidru programmatisku piedāvājumu.

(papildināta ar pirmo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas