Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Šķēle pieļauj gandrīz visu

Neatkarīgi no tā, vai Tautas partija būs pozīcijā vai opozīcijā, tā garantēs politisko stabilitāti. Tās piedāvāto divpusējo vienošanos _Jaunais laiks _varētu arī neparakstīt, bet par tālāko partijas rīcību tad TP lems nākamtrešdien, līdz kurai premjeram jāsniedz atbilde. Un arī turpmāk, ja TP neizdosies atbalstu savām iniciatīvām iegūt koalīcijas partiju vidū, tā vērsīsies pie opozīcijas. Tādas bija partijas līdera atbildes uz jautājumiem šā rīta intervijā LNT raidījumam 900 sekundes.

Šķēle saistībā ar pēdējiem notikumiem un premjeram Valdim Dombrovskim (JL) piedāvāto divpusējo vienošanos par neatliekamo rīcību atzīst, ka politikā pastāv visas iespējas, arī TP aiziešana opozīcijā. Tomēr tā garantēs politisko stabilitāti. "Tautas partija darīs visu, lai netiktu izteikta neuzticība Dombrovskim," uzsver A. Šķēle.

Arī turpmāk A. Šķēle pieļauj vēršanos pie opozīcijas, lai gūtu atbalstu saviem priekšlikumiem. "Priekšroka vienmēr tiek atdota koalīcijai un pozīcijai. tas ir bijis mūsu ceļš vienmēr. Un ja mēs nevarēsim savus fundamentāli svarīgus un Latvijas tautsaimniecībai svarīgus priekšlikumus panākt ar koalīcijas balsīm, mēs, protams, runāsim ar opozīciju," atzina A. Šķēle. Intervijā viņš vairākkārt uzsvēra nepieciešamību īstenot tās izvirzītos četrus punktus, kuri minēti piedāvātajā vienošanās premjeram, izsakot izbrīnu un neizpratni, kas no tā varētu būt nepieņemams un nav svarīgs Latvijas iedzīvotājiem un tautsaimniecībai.

Savukārt par vakardienas tikšanos A. Šķēlem radies viedoklis, ka valdības vadītāja attieksme bijusi "multiplicēta", jo uz tikšanos premjers bija paņēmis līdzi arī partijas vadītāju Solvitu Āboltiņu un vēl pāris partijas biedrus. "Tas ir tas, kas paredzēts koalīcijas līgumā - tikšanās ar Ministru prezidentu. Bet man izskatījās, ka savā izvēlē un savā attieksmē pret skatāmiem jautājumiem viņš nebija viens," izteicās A. Šķēle. Jāatzīmē gan, ka koalīcijas līgums paredz, ka ar premjeru tiekas Saeimas frakcijas deputāti, taču no TP puses tajā bija pārstāvēti ap 20 cilvēku, tostarp arī A. Šķēle, kurš nav deputāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas