Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Šķēlem esot padomā ministru kandidāti; cer uz jaunatni

Tautas partijas (TP) līderim Andrim Šķēlem ir padomā kandidāti ministru amatiem, bet viņu uzvārdus priekšsēdis darīs zināmus sabiedrībai tikai pēc saskaņošanas ar kolēģiem TP un LPP/LC izveidotajā apvienībā, _Dienai _sacīja A.Šķēles pārstāvis Romāns Meļņiks. Uz jautājumu, vai kandidātu vidū ir jauniešu nodaļas vadītājs Mārtiņš Zemītis, R.Meļņiks atbildēja apstiprinoši, jo šī cilvēka uzvārds jau esot nosaukts iepriekš.

"Uz politiskās skatuves partijā ir nomainījušies cilvēki un ir apzināti politiķi, kuri nākotnē varētu strādāt valdībā," teica TP priekšsēža pārstāvis, kurš ar teikto domājis bijušo līderu paiešanu malā. Taču viņš arī aicināja neuztvert Venta Armanda Kraukļa neievēlēšanu valdē kā viņa nostumšanu malā, jo V.A.Krauklis ir TP frakcijas vadītāja vietnieks.

A.Šķēle pirmdien no rīta intervijā LTV raidījumā Labrīt, Latvija!, atbildot uz jautājumu, vai TP ir pietiekoši resursi, lai varētu deleģēt ministrus, pauda viedokli, ka iepriekšējā TP vadība ir pieļāvusi kļūdas, lemjot par viena vai otra cilvēka atrašanos kādā konkrētā ministra postenī. Tomēr, viņaprāt, pēdējais TP kongress ir iezīmējis pagrieziena punktu – TP valdē ir jauni cilvēki, parādās jauni uzvārdi, kas nekad nav saistījušies ar lielo politiku.

"Mēs atveram durvis jaunatnei, tieši gados jauniem cilvēkiem," klāstīja politiķis un piebilda, ka ir vismaz trīs gados jauni cilvēki ar ļoti labām valodu zināšanām, "ļoti labiem diplomiem". TP gribētu, lai viņi ātrāk apgūst sociālo pieredzi, ko no politiķa prasot pamatdarbs. "Politiķa pamatdarbs, protams, ir būt ļoti pieredzējušam, lai izsvērtu visus par un pret un pieņemtu pareizāko ilgtermiņa lēmumu."

Jāatgādina, ka TP pārstāvja, toreiz finanšu ministra Ata Slaktera angļu valodas zināšanām pastiprināta uzmanība tika pievērsta pēc tam, kad viņš ar grūtībām intervijā Bloomberg atbildēja uz jautājumiem par Latvijas ekonomiku. Pēc šīs intervijas izplatījās arī daži "spārnoti teicieni" - "nothing special" un "we will be taupīgi".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas