Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Šķesteram trešo gadu pārmet krāpšanu

Zemgales Plānošanas reģiona izpilddirektoru Staņislavu Šķesteru (ZZS), kas šajās dienās strādājot sanāksmēs Rēzeknē un tāpēc darba vietā Jelgavā nav sastopams, Valsts kontrole (VK) apvaino vadības līmeņa krāpšanā, vēsta portāls zz.lv.

Viņam tiek pārmesta grāmatvedības datu apzināta sagrozīšana un dienesta automašīnas izmantošana privātām darīšanām, iztērējot valsts budžeta naudu un nesamaksājot par to nodokļus. Vairums no fiksētajiem nelikumīgajiem braucieniem bijuši uz Rēzekni, kur S.Šķesteram pieder virkne īpašumu.

Līdz pagājušā rudens Saeimas vēlēšanām S.Šķesters vairākus gadus bija Centrālās zemes komisijas priekšsēdētājs. Vētījot komisijas gada pārskatus, jau 2010. gadā VK ziņojumā atzina, ka komisijas grāmatvedības dokumenti ir sagrozīti, «lai norakstītu par valsts līdzekļiem iepirkto degvielu». VK arī norādīja, ka komisijas dienesta automašīna, iespējams, izmantota privātām vajadzībām, ko aizliedz likums par valsts mantas izšķērdēšanu. 

Tādus pašus pārmetumus VK komisijai raidīja arī pērn, kad bija izrevidējusi zemes komisijas 2010. gada pārskatu. Tā kā pārkāpumi ne tikai radījuši zaudējumus valsts budžetam, bet arī mudina uz aizdomām par apzinātu krāpniecību, VK vērsās prokuratūrā. Pēc tās norādījumiem Valsts policija rudenī sākusi kriminālprocesu, kas saskaņā ar policijas pārstāvja Toma Sadovska «Ziņām» teikto arvien turpinās. 

Vienlaikus sēž Saeimā un brauc uz Jelgavu

Revīzijā par komisijas pērnā gada darbu, ko līdz 17. oktobrim vadīja S.Šķesters, VK atkal konstatējusi virkni likumpārkāpumu. Bijušais Centrālās zemes komisijas priekšsēdētājs ir sagrozījis grāmatvedības dokumentus, uzsver VK. Laikā, kad kā deputāts piedalījās Saeimas sēdēs, četros gadījumos viņš ceļazīmēs norādījis, ka devies darba braucienos, tostarp vienu reizi uz Jelgavu. Divos gadījumos S.Šķesters dienesta auto izmantojis svētku dienās, lai gan pats noteicis, ka mašīna tiek lietota tikai darba vajadzībām. Čeki par degvielas iegādi liecina, ka 12 gadījumos S.Šķesters pamanījies degvielu uzpildīt pilsētās, kurās nemaz nav bijis, jo ceļazīmēs savukārt uzrakstījis citus maršrutus. VK arī konstatējusi, ka S.Šķesters ceļazīmēs norādījis par 1436 kilometriem mazāku mašīnas nobraukumu, nekā redzams spidometrā. 

Kopumā gada laikā bijušais komisijas vadītājs, iespējams, nelikumīgi savām vajadzībām izlietojis vairāk par tūkstoš latiem, pildot degvielu braucieniem savās darīšanās. VK uzskata, ka tādējādi ne tikai nav nomaksāts nodoklis par auto izmantošanu privātām vajadzībām, bet arī notikusi apzināta krāpniecība. 

Tagad brauc ar savu auto

Kopš pērnā gada nogales Centrālo zemes komisiju vada S.Šķestera partijas biedrs Uldis Augulis, kurš nupat iecelts arī par ZZS valdes priekšsēdētāju. Iespējamo pārkāpumu izmeklēšanu viņš atstāj tiesībsargājošo iestāžu ziņā, bet uzsver, ka komisijā īstenojis visus VK ieteikumus. «Turklāt braucu ar savu privāto mašīnu,» viņš saka. Arī partija, kurai S.Šķesters ziedojis vairāk par 17 tūkstošiem latu, pagaidām viņa rīcību nevērtēšot. 

«Tas ir aizgājis kuģis, mani tas absolūti neinteresē. Es tur vairs nestrādāju, un lai tā kontrole secina, ko grib! Kas piesavinājušies daudz vairāk par mani, lai tie skaidrojas sabiedrībai,» trešdienas vakarpusē Ziņām teica sazvanītais S.Šķesters, kurš uz vairākām dienām devies darba darīšanās uz Rēzekni. Saskaņā ar valsts amatpersonas deklarācijas ziņām Rēzeknē un Mākoņkalna pagastā viņam pieder arī virkne īpašumu, tostarp dzīvoklis un privātmāja. Tagad gan uz darbu Jelgavā S.Šķesters braucot ar privāto auto.   

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas