Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Šlesers 4.maija svētku kontekstā pretnostata ģimenes ar gejiem un lesbietēm

Ja pasakām, ka Latvijas nākotne ir stiprās ģimenēs, nevis gejos un lesbietēs, man šķiet, ka neviens mums nepārmetīs, jo lielākā sabiedrības daļa noteikti šīs vērtības Latvijā atbalsta, tā Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) ceturtdien Latvijas Radio pamatoja Rīgas domes vēlmi 4.maijā Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 20.gadadienā galvaspilsētā rīkot svētkus ģimenēm.

Viņš un Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) uzskatot, ka 20 gadi ir ārkārtīgi nozīmīgs datums, bet jautājums ir, kā to svinēt. Var taisīt lielu rokkoncertu, "kur var atnākt iedzert aliņu un labi pavadīt laiku", kur "pamatā sanāks jaunieši, kāds sadzersies", ir iespējami incidenti, vai arī var likt akcentu uz ko lielāku. Svētki ir jāsvin, jautājums, kādā formā, klāstīja A.Šlesers.

Pēc viņa vārdiem, Rīgas dome vēlas svētkus svinēt un Latvijas nākotnē redz ģimenes. Līdz šim bijis tā, ka Rīgas dome atbalsta praidu, "visus šos gājienus", bet šī diena esot svarīga, lai parādītu to, ka mūsu nākotne ir stiprās ģimenēs, norādīja vicemērs. Šajā gadījumā mēs gribam savas vērtības pacelt augstāk.

Rīgas mērs N.Ušakovs gan iepriekš publiski iezīmēja citu vīziju par svētkiem. Viņš stāstīja, ka Rīgā svētki ģimenēm tiek rīkoti tieši 4.maijā, lai cilvēki varētu integrēties un cilvēki, kam lielākā mērā ir rezervēta attieksme pret šo dienu, arī integrētos un piedalītos. Svētkiem maija sākumā paredzēts tērēt 49 000 latu, būšot slēgta krastmala, notiks visāda veida svinīgi pasākumi, atrakcijas un "cilvēki varēs visi kopā svinēt savas valsts dzimšanas dienu", toreiz teica Rīgas mērs.

Kā vēstīts, Rīgas domes nodoms rīkot svētkus ģimenēm paralēli 4.maija Neatkarības dienas svētku Rīcības komitejas plāniem tika vērtēti pretrunīgi, tika izteiktas bažas, vai pasākums nav paredzēts vēlētāju uzrunāšanai priekšvēlēšanu gaisotnē. Rīcības komitejā pēc tam panākta vienošanās, ka svētki 3.un 4.maijā Rīgā būs, taču tie būs vērsti ne tikai uz ģimenēm, bet uz visām sociālajām grupām ar mērķi atzīmēt Latvijas neatkarības atjaunošanas 20.gadadienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas