Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Šlesers pāriet Šķēles pusē, abi ik pa laikam tiekas

Valda Dombrovska (JL) valdības dienas ir skaitītas. Ar šādu pārliecību sestdien LPP/LC domes sēdē uzstājās visi partijas līderi. Saskaņoti un cits citu papildinot, Ainārs Šlesers, Ivars Godmanis un Andris Bērziņš paziņoja, ka partija vairs neatbalstīs valdību, kurai nav skaidra rīcības plāna un kurā valda iekšējās nesaskaņas. "Ja mēs valsti atstāsim šādā stāvoklī vēl gadu, tad būs posts," uzskata A.Šlesers. Viņa izturēšanās liecināja, ka opozīcijā esošā LPP/LC ir aizmirsusi neseno Tautas partijas pāridarījumu, nogāžot I.Godmaņa valdību, un ir gatava sadarboties ar TP, ja tai izdosies to pašu izdarīt arī ar V.Dombrovska valdību.

Ir iespaids, ka A.Šlesers ir vienojies ar Tautas partijas dibinātāju Andri Šķēli par kopīgu taktiku šo ieceru īstenošanā. Jautāts par to, A.Šlesers atbildēja, ka ar TP līderi Mareku Segliņu sen neesot runājis. Taču M.Segliņam, visticamāk, partijā nav noteicošais vārds — tas varētu piederēt A.Šķēlem. Ar viņu A.?Šlesers šad tad tiekoties, "bet Andris Šķēle jau ir ierindas biedrs un nav tiesīgs runāt partijas vārdā", viņš atbildēja. LPP/LC līderi ar izpratni uzņēma A.Šķēles rosināto diskusiju par nacionālās valūtas stabilitāti. A.Šlesers Dienai atzina, ka viņam ir skaidrs, kas notiks, ja valdība kritīs, "bet es nevaru jums visu stāstīt". Viņš izvairījās izteikties par kuluāros minētā nākamā premjera kandidāta Mārtiņa Bondara piemērotību šim amatam. Ja valdība mainītos, nākamajā, visticamāk, tiktu aicināti arī LPP/LC sabiedrotie Rīgas domē — Saskaņas centrs.

LPP/LC vadošie politiķi Jaunajam laikam pārmeta vīzdegunību attieksmē pret opozīciju, kas līdz šim bijusi konstruktīva, kā arī nespēju piedāvāt skaidru vīziju. Ja sabiedrība tādu ieraudzīšot, tā vēl esot "pēdējā iespēja" turpināt darbu, sacīja A.?Šlesers. LPP/LC frakcijas vadītājs Andris Bērziņš, kurš vēl nesen Dienai teica, ka partija neļaus spēlēties ar valsti un atbalstīs valdību, tagad nesenās Saeimas ārkārtas sēdes iespaidā esot sapratis, ka "šajā valdībā nav nekādas kopības sajūtas, tur premjers nenāk aizstāvēt ministrus un ministri — premjeru. Tur katrs dzīvo savā pasaulītē. (..) Mēs neesam gatavi akli sekot vadonisma sērgas apsēstiem cilvēkiem, kas nesaka, kur viņi mūs vedīs", sacīja A.Bērziņš. Uz šīs pašas nots bija arī I.Godmanis, kurš atzina, ka viņa valdība kritusi pašvaldību vēlēšanu dēļ. Tagad politisko situāciju lielā mērā nosakot nākamajā rudenī gaidāmās Saeimas vēlēšanas.

Jaunā laika līdere Solvita Āboltiņa un ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) tomēr ir pārliecināti, ka šī valdība nostrādās līdz vēlēšanām. Tas, ka TP un LPP/LC ietekmīgie cilvēki "kaut ko perina", esot ticami, taču tas varot izsaukt šķelšanos pašā Tautas partijā, kuras daļa varētu atbalstīt mazākumvaldību. "Viņiem ir jāapzinās, ka, nogāžot valdību, būs jāpiedāvā alternatīvi risinājumi. Alternatīvas nav. Ja viņi gāž, tad ir lata devalvācija, un tas ir ceļš uz haosu," uzskata A.Kampars. Finanšu ministrs Einars Repše (JL) jau iepriekš ir norādījis, ka paziņojumi par politisko nestabilitāti starptautiski atstāj negatīvu iespaidu uz Latviju. Jaunajam laikam TP ir pārmetusi nevēlēšanos runāt. Neoficiāli zināms, ka JL ir centies kuluāros tikties "pat ar Šķēli", kā arī runājis ar partijas īstajiem līderiem M.Segliņu un Edgaru Zalānu, taču nav sajutis ieinteresētību strādāt kopā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas