Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Šlesers startē ar pretrunīgu komandu

Piecu savulaik varas virsotnēs pabijušu, bet šobrīd, ja tā var teikt, rezervistos sēdošu politiķu pieteiktais partijas Vienoti Latvijai saraksts ir gatavs. Tajā ir 106 deputātu kandidāti vecumā no 21 līdz 71 gadam, otrdien vēsta laikraksts Diena.

Publiskajā telpā lielākoties izskanējuši tieši piecu saraksta līderu uzvārdi, dēvējot Vienoti Latvijai piedāvātos kandidātus arī par bijušo premjeru sarakstu, jo sarakstā ir gan Aigars Kalvītis, gan Ivars Godmanis, bet uz partijas reklāmas pasākumu savulaik ieradās vēl četri ekspremjeri, kas apgalvoja, ka atbalstīs partiju morāli vai, kā Māris Gailis, arī materiāli. KNAB mājaslapā ievietotā informācija gan liecina, ka pagaidām šis solījums nav pildīts. Neko partijai vēl nav ziedojuši arī visi pieci saraksta līderi, un jūlijā vispār partijas kasē ieripojuši tikai 1500 eiro - pa pieciem simtiem no Kristīnes Birzes, Riharda Zariņa un bijušā partijas līdera Mareka Zeltiņa.

Rīgā, kur pirmais numurs ir Šlesers, desmitniekā ir korporatīvo finanšu kompānijas SIA Laika stars direktors, no Saskaņas centra ievēlētais Rīgas domes deputāts Vadims Jerošenko, Banku augstskolas profesore, bijusī rektore Tatjana Volkova, kā arī a/s BDO direktors un auditorfirmas BDO Invest Rīga valdes priekšsēdētājs Andris Deniņš. Viņa vārds neglaimojoši izskanēja Liepājas metalurga (LM) sāgas laikā, kad Valsts kontrole norādīja uz interešu konfliktu, jo Deniņš vienlaikus bija darbojies gan LM padomē, gan tās auditora BDO valdē.

Kad sabiedrībai tika atrādīti Vienoti Latvijai saraksta līderi, tika arī norādīts, ka katrs no viņiem ir atbildīgs par saraksta sastādīšanu savā apgabalā. Acīmredzot tā arī noticis, jo atšķiras principi, pēc kādiem cilvēki atlasīti dalībai sarakstā. Piemēram, Zemgales pirmais trijnieks izskatās kā no Tautas partijas saraksta - Aigars Kalvītis, kā arī bijušie ministri Edgars Zalāns un Vinets Veldre. Bijušā Kuldīgas mēra, vēlākā reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra atrašanās Zemgales sarakstā var likties pārsteidzoša. Viņš Dienai skaidro, ka partija Kuldīgas novadam izvēlējusies sadarboties ar Vienotību. "Daļai vēlētāju liktos mulsinoši, ja es startētu klajā opozīcijā šai partijai, ņemot vērā, ka ikdienā sadarbojos ar domes priekšsēdētāju Ingu Bērziņu un joprojām esmu viņas padomnieks," izteicās Zalāns. Viņš arī atzīst, ka partijas vairs nevar atļauties uzturēt plašu reģionālo nodaļu tīklu, kāds ziedu laikos bija Tautas partijai.

Savukārt Kurzemes sarakstā ir arī divi bijušie Saeimas deputāti - Jānis Kazāks, kas bija ievēlēts no Zīgerista partijas, kā arī bijušais Tautas partijas deputāts Mihails Pietkevičs, kuru žurnāls Sestdiena 2008. gada oktobrī raksturoja šādi: "Palicis atmiņā kā Mākoņu pastnieks ar savām likumdošanas iniciatīvām, kas, dažuprāt, bija rakstītas vairāk TP dibinātāja un viņa domubiedru, nevis vēlētāju interesēs." Uz jautājumu, vai Pietkevičs nav pretrunīgi vērtēts, Jānis Straume atbildēja, ka viņš pats arī esot pretrunīgi vērtēts. Sarakstā ir arī draudzes Jaunā paaudze mācītāja Inese Grigoruka no Ventspils.

Visu Ata Rozentāla rakstu par partijas Vienoti Latvijai kandidātiem lasiet otrdienas, 5.augusta, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas