Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

SM: Ventbunkeram nekavējoties jāpieņem mazuts vai situāciju risinās LDz

Ja AS Ventbunkers nekavējoties nepieņems mazutu un neatbrīvos sliežu ceļus no cisternām, problēmas risināšanā iesaistīsies VAS Latvijas dzelzceļš (LDz), šādu lēmumu ceturtdien pieņemis satiksmes ministrs Uldis Augulis par mazuta kravu izkraušanas jautājumu, portālu _Diena.lv _informēja Satiksmes ministrijas (SM) pārstāve Ināra Pomere.

SM pārstāve skaidroja, ka uz sliežu ceļiem patlaban atrodas 1774 vagoni ar 106 000 tonnām mazuta, kas paralizē normālu dzelzceļa un ostas darbību. Pēc LDz aprēķiniem uzņēmumiem janvārī šī iemesla dēļ radīti zaudējumi 4,3 miljoni latu apmērā.

Satiksmes ministrs norādīja, ka situācijas risinājumam ir divi varianti - Ventbunkeram nekavējoties jāpieņem mazutu un jāatbrīvo sliežu ceļus no cisternām vai arī šīs problēmas atrisināšanā iesaistās LDz.

U.Augulis trešdien nosūtīja vēstules Ventbunkeram, Litasco un Baltijas ekspresim ar lūgumu pēc iespējas ātrāk pieņemt aizkavētās dzelzceļa cisternas izkraušanai un sniegt SM skaidrojumu par šādas rīcības rašanās iemesliem un to novēršanas iespējām. Ministriju uztrauc, ka šādas situācijas apdraud dzelzceļa pārvadājumu ritmisku organizāciju un traucē Latvijas ostu un tranzīta konkurētspējai, skaidroja I.Pomere.

Satiksmes ministrija atbildi gaidīs līdz 8. februārim.

Paralēli SM gatavos juridisko atzinumu par iespējamiem rīcības virzieniem un 9. februārī sasauks sanāksmi ar visām iesaistītajām pusēm (LDz, Ventspils brīvostas pārvalde, VID Muitas pārvalde, Ventbunkers, Litasco un Baltijas ekspresis), lai pieņemtu galīgo lēmumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas