Laika ziņas
Šodien
Migla

Sondore-Kukule: Šī pauze ir ļoti nepieciešama koalīcijas partneriem

Šī pauze koalīcijas veidošanas tālākajās sarunās līdz piektdienai bija nepieciešama, lai potenciālie koalīcijas partneri paustu savu nepārprotamu nostāju par tiem jautājumiem, kuri ir ietverti vienošanās dokumentā, ko jau parakstīja trīs partijas. Šādu viedokli laikrakstam Diena izteica viena no Zatlera Reformu partijas (ZRP) līderēm Sandra Sondore-Kukule, kura gan parlamentā netika ievēlēta.

Jautāta, kādēļ valdības veidošanas process tomēr ir ieildzis, S.Sondore-Kukule norāda: "Latvijas vēsturē ir bijuši tādi procesi, kas nebeidzas ar veiksmīgu valdības apstiprināšanu, un notiek pat vairāki valdības apstiprināšanas mēģinājumi. Tieši tādēļ, lai gala rezultāts būtu veiksmīgs, mēs izmantojām šīs trīs nedēļas, lai vispirms runātu par programmas un reformu īstenošanas iespējām un tikai pēc tam sēstos pie konkrētiem koalīcijas aprises modeļiem un iespējamām jomām, kuras partijām svarīgas, lai tās varētu realizēt savu programmu."

Viņa norāda, ka "pauze ir nepieciešama, lai potenciālie koalīcijas partneri paustu savu nepārprotamu nostāju par tiem jautājumiem, kuri ir ietverti vienošanās dokumentā, ko jau parakstīja trīs partijas".

"Atsevišķu politiķu izteikumi par vienošanās saturu tiešām radīja zināmu mulsumu un neizpratni par apņemšanos pildīt to, par ko partijas ir vienojušās. Arī attiecībā uz tām reformām, kas ir būtiskas ZRP. Acīmredzot šī pauze ir ļoti nepieciešama koalīcijas partneriem, lai tie iekšpartijiski vienotos par tām jomām, uzstādījumiem un politiskajām ambīcijām, kuras viņiem ir svarīgas, lai valdības veidošanās procesu varētu pabeigt," sacīja S.Sondore-Kukule.

Uz jautājumu, vai viņas skatījumā atsevišķu politiķu personiskās ambīcijas traucē sarunu procesu, S.Sondore-Kukule saka: "Šis jautājums ir tikpat vecs kā cilvēces vēsture. Cilvēka personiskās ambīcijas, it sevišķi jomās, kas ir saistītas ar varu, vienmēr ir bijušas gan traucējošas, gan veicinošas. Protams, cilvēki ir cilvēki, un viņu simpātijas un antipātijas, protams, vienmēr tiek liktas lietā. Jautājums, cik persona ir nobriedusi, lai spētu izvērtēt, vai šis jautājums nesāk traucēt svarīgāku kopēju mērķu īstenošanai."

Pilnu interviju lasiet laikraksta Diena piektdienas numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas