Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Sprūdžs jūtas spēcīgs pašvaldību lietās

Jaunais vides aizsardzības un reģionālās attīstības lietu ministrs Edmunds Sprūdžs (Zatlera Reformu partija, ZRP) uzskata, ka viņš labi orientējas pašvaldību lietās, taču vides jautājumi viņam ir svešāki.

To Sprūdžs atzina otrdien Saeimā, kurā notika balsojums par jauno valdību. Saeima premjera Valda Dombrovska (Vienotība) valdību apstiprināja ar 57 balsīm, pret bija 38 parlamentārieši.

Sprūdžs teica, ka viņa kompānija gatavojusi biznesa piedāvājumu pašvaldībām, tāpēc pārzina, ko tās dara, kādas ir to funkcijas un problēmas.

"Mēs pēdējos divus gadus esam pētījuši, kā efektivizēt pašvaldību darbu un kādu informācijas tehnoloģiju risinājumu pašvaldību funkciju atbalstam mēs varētu izveidot," žurnālistiem norādīja Sprūdžs.

Viņš uzskata, ka jādomā par lielāku decentralizāciju, jo pašvaldības ir tuvāk cilvēkiem un labāk zina, kas cilvēkiem ir vajadzīgs. Jāanalizē arī veiktā teritoriālā reforma.

"Patlaban ir ļoti dažādi novadi ar dažādām kapacitātēm un iespējām, bet funkcijas likums visiem paredz vienādas," viņš sacīja.

Sprūdžs neslēpa, ka savukārt par vidi viņš iepriekš pastiprināti nav interesējies.

"Vide man šķiet būtiska, bet nepazīstama. Pirms pieciem gadiem teicu, ka uzskatīšu, ka dzīvē būšu kaut ko sasniedzis, ja būšu kaut ko izdarījis klimata pārmaiņu novēršanai," pastāstīja jaunais ministrs.

Viņš apliecināja, ka saistības biznesā viņš nokārtošot īsā laikā.

"Negribu apsolīt, ka vairs nebūšu biznesā, tas nebūtu prātīgi. Ir skaidrs, ka mans lielākais uzņēmums apkalpo arī pašvaldības, to, protams, nevar darīt. Ir jāmeklē risinājumi, pārdodot visu vai daļu biznesa, bet neļaušu tādām lietām palikt neatrisinātām," viņš uzsvēra.

Jau vēstīts, ka Saeima otrdien apstiprināja premjera Valda Dombrovska trešo valdību. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatā Sprūdžs nomainīja Raimondu Vējoni (Zaļo un zemnieku savienība).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas