Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Sprūdžs norāda uz spiedienu; Demiters nepieļauj viņa palikšanu amatā

Par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža palikšanu amatā nevar būt ne runas, Dienai pirmdien sacīja Reformu partijas (RP) līderis Edmunds Demiters. Viņa vadītais politiskais spēks Zolitūdes traģēdijas trešajā sēru dienā nav atcēlis iepriekš plānoto valdes sēdi, kurā nolemts izvirzīt jauno ministra kandidātu.

Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) ir pieņēmis Edmunda Sprūdža demisiju, atgādināja Demiters, kurš uzskata, ka "valdes sēde ir darbs" un nebija pamata to atcelt. Ieturēt pauzi partijas līderi nav pamudinājusi pat Sprūdža vēstule partijas biedriem, kura arī ir nosūtīta pirmdien. Dienas rīcībā nonākušajā vēstījumā Sprūdžs saka: "Lēmumu par savu demisiju lielā mērā pieņēmu RP priekšsēdētāja Edmunda Demitera un atsevišķu tā saucamā partijas kodola cilvēku spiediena rezultātā. Lai arī par lēmumu prasīt manu demisiju nebija diskutēts nedz valdē, nedz frakcijā un līdz ar to tas nebūtu uzskatāms par RP kopīgu lēmumu, man tika draudēts, ka gadījumā ja neatkāpšos pats, mana demisija tik un tā tiks noorganizēta." Tobrīd Sprūdžs juties noguris un pakļāvies spiedienam.

Vienlaikus aizejošais ministrs izsaka pateicību tiem partijas biedriem, frakcijas deputātiem, pašvaldību vadītājiem un nevalstisko organizāciju vadītājiem, "kas izsaka atbalstu mūsu kopdarbam, pierādot, ka tas ir bijis un turpina būt auglīgs". Aģentūra LETA ziņo, ka pēdējās dienās premjeram tiek sūtītas vēstules, kurās izteikts atbalsts Sprūdžam.

Lūgts to komentēt, Demiters atkārto, ka "šeit nevar būt runa par darba turpināšanu". Viņš arī uzsver, ka lēmumu par demisiju Sprūdžs esot pieņēmis pats. Tas tiesa, ka partijas līderis atklātā sarunā izteicis savas domas par ministra darbību, kas bijušas kritiskas, taču spiedienu neesot izdarījis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas