Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Sprūdžs uzdevis nekavējoties valdībā iesniegt koncepciju par depozīta sistēmas ieviešanu dzēriena iepakojumam

Tā kā ar nozari ir panākta vienošanās par būtiskākajiem ar depozīta ieviešanu saistītajiem jautājumiem, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs ir uzdevis nekavējoties iesniegt valdībā koncepciju depozīta sistēmas ieviešanai dzēriena iepakojumam, portālu_ Diena.lv _informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Ministrs piektdien tikās ar valsts sekretāra vietnieku vides jautājumos Juriju Spiridonovu, lai apspriestu progresu diskusijās ar dzēriena ražotājiem un tirgotājiem par katras puses lomu depozīta sistēmas ieviešanā. Spiridonovs informēja, ka ir panākta pamatvienošanās par būtiskākajiem šī jautājuma aspektiem, bet diskusijas vēl turpinās par  praktisko sistēmas ieviešanu. VARAM uzver, ka tehniskos aspektus vēl varēs apspriest un precizēt pēc Ministru kabineta konceptuāla atbalsta.

"Depozīta sistēmas ieviešanai ir absolūts Latvijas iedzīvotāju vairākuma atbalsts un būtu nepiedodami turpināt mīņāties uz vietas birokrātisku iemeslu dēļ, pārliecināts Sprūdžs, tādēļ VARAM virzīs koncepciju izskatīšanai 23. aprīļa Ministru kabineta sēdē.

"Ir simboliski, ka tas notiks tikai dažas dienas pirms ikgadējās Lielās talkas, kas gadu no gada spilgti izgaismo depozīta sistēmas nepieciešamību," piebilst ministrs. Pašlaik Latvijā 88% no visiem savāktajiem atkritumiem tiek apglabāti, kas nav pieņemami, nemaz nerunājot par plastmasas pudelēm, kas mētājas grāvmalēs un mežos. Tādā garā turpinot, vienas Latvijas vienkārši kļūs par mazu visam ik dienu saražotajam un izmestajam atkritumu daudzumam.

Depozīta sistēmas lielākais pluss, vienlaikus ar apkārtējās vides sakopšanu, ir iespēja savākt daudz tīrākas izejvielas kā atkritumu dalītās savākšanas sistēmā, un tas ir izdevīgāk gan ražotājiem, gan iepakojuma pārstrādātājiem un viegli atsver sākotnējos ieguldījumus sistēmas ieviešanā, atgādina VARAM ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas