Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Sprūdžs uzskata, ka jaunība ministra amatā ir tikai pluss, nevis trūkums

Edmunds Sprūdžs (Zatlera Reformu partija) uzskata, ka jaunība vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatā būs tikai pluss, nevis trūkums.

31 gadu vecais E.Sprūdžs kā piemēru intervijā Latvijas Avīzei minēja Igauniju. "Igaunijas izraušanās mums priekšā notika laikā, kad viņu valdībā bija daudz divdesmitgadnieku," norādīja E.Sprūdžs, kurš šonedēļ jau ticies ar VARAM valsts sekretāru Gunti Puķīti un ministrijas vadošajiem darbiniekiem. 

E.Sprūdžs noliedza, ka gaidāmas kādas kadru izmaiņas ministrijas vadībā. "Nekādas atlaišanas un tīrīšanas netiek plānotas." 

Par padomniekiem un pārējiem ministra biroja locekļiem vēl neesot izlemts. "Pašlaik "taustu" dažādus cilvēkus. Ne tikai partijā, bet arī no nozares profesionāļu vidus," teica E.Sprūdžs. Viņa pieredzes trūkumu daļēji kompensēšot koalīcijas vienošanās par VARAM parlamentāro sekretāru iecelt kādreizējo šīs ministrijas valsts sekretāra vietnieku, Saeimas deputātu Eināru Cilinski (VL-TB/LNNK), kura pieredzi vides aizsardzības un reģionālās attīstības jomā neviens neapšauba.

Jautāts par pirmajiem darbiem jaunajā amatā, E.Sprūdžs vispirms minēja jauna pašvaldību finanšu izlīdzināšanas modeļa ieviešanu. "Šis projekts tiek muļļāts jau no kāda 2004. gada. Tagad saistībā ar jaunajām nodokļu likmēm tas ilgāk gaidīt vairs nevar," teica E.Sprūdžs. Otrais uzdevums – Nacionālās attīstības plāna (NAP) saskaņošana ar ES struktūrfondu apgūšanas plāniem. Pēc jaunās koalīcijas vienošanās NAP gan ir Ministru prezidenta pārraudzībā, bet E.Sprūdžs ir pārliecināts, ka arī VARAM speciālistiem pie tā darba netrūks. Tāpat jaunais ministrs sola izkustināt apriņķu izveidi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas