Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +25 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

ST lietu par pensiju skatīs rakstveidā; spriedums - līdz Ziemassvētkiem

Satversmes tiesa šodien ir pieņēmusi lēmumu, ka t.s. pensiju lieta tiks izskatīta rakstveida procesā un izskatīšana tiks uzsākta šā gada 23.novembrī. Spriedums lietā ir jāpieņem līdz 23.decembrim.Satversmei tiesai, lemjot par tiesas sēdi, bija jāņem vērā tiesas samazinātais  finansējums, kas apgrūtina organizēt lietas izskatīšanu publiskajā procesā (tiesas sēdē ar lietas dalībnieku piedalīšanos), norāda tiesas pārstāve Līna Kovalevska.

"Publiska tiesas sēde nav iespējama tādēļ, ka lietā ir ļoti liels pieteikumu iesniedzēju skaits un tiesas rīcībā nav resursu, kas ļautu visus pieteikumu iesniedzējus vienkopus sapulcināt un nodrošināt to uzklausīšanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām," viņa teic.Satversmes tiesa tomēr, ja tas ir nepieciešams, arī lietas rakstveida izskatīšanas laikā var nolemt par procesa veida maiņu, proti, izskatīt lietu publiskajā procesā  - tiesas sēdē ar lietas dalībnieku piedalīšanos.

Jau vēstīts, ka ļoti daudzi cilvēki Satversmes tiesā apstrīdēja valdības un Saeimas lēmumu liegt strādājošajiem pensionāriem saņemt pilnu pensiju, kā arī vēl citus ierobežojumus pensionāriem. Ierobežojumi noteikti līdz 2012.gadam. Šajā lietā par prasītājiem atzīti vairāk nekā 110 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas