Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Stendzenieks par PLL klipu: vienojāmies ar viltvārdi

Reklāmists Ēriks Stendzenieks, kurš dienu iepriekš Diena.lv noliedza plaģiāta iespējamību Par labu Latviju! (PLL) reklāmas klipā, tagad skaidro, ka reklāmas veidotājus iegāzis viltvārdis, kas neesot bijis Intrigue Music pārstāvis, kura mūzika izmantota klipā.

!MOOZ, kas ir PLL reklāmas izstrādātājs, radošais direktors Ē.Stendzenieks portālam Db.lv uz jautājumu, kāpēc PLL reklāmas klips izņemts no YouTube, atbildējis - kamēr nav panākta vienošanās ar Intrigue Music šis reklāmas klips patiešām ir izņemts no populārā video portāla YouTube. Viņš uzsvēris, ka notiek līguma saskaņošana, kas varētu aizņemt pāris nedēļas pēc kā reklāmas klips atgriezīsies portālā.

Intrigue Music pārstāv mākslinieku Patriku Vatsonu (Patrick Watson), kurš sadarbībā ar Cinematic Orchestra izpilda skaņdarbu To build a home, kas ņemts par pamatu viskija Chivas reklāmā, kuras kopēšanā tiek vainota kustība PLL.

Uz jautājumu, kāpēc tika izmantota mūzika bez saskaņošanas ar Intrigue Music, Db.lv Ē.Stendzenieks trešdien sacīja: «Tika panākta vienošanās ar Intrigue Music pārstāvi, kas vēlāk izrādījās viltvārdis un nav kompānijas pārstāvis, tāpēc šobrīd šis pārpratums tiek risināts un jauna vienošanās tiks panākta tuvāko nedēļu laikā.»

Kustības Par labu Latviju! reklāmā izmantotā mūzika ir nepārprotams viskija Chivas reklāmas plaģiāts, uzskata komponists Zigmars Liepiņš.

«Jebkurš muzikants pat ar minimālu izglītību var dzirdēt, ka akordu secība ir tieši tāda pati kā oriģinālajā reklāmā. Pat tonalitāte ir vienāda. Vienīgā atšķirība, ka nav izmantota balss un ieraksts veikts uz lēta, zemas kvalitātes sintezatora vājā studijā, jo skaņa ir slikta,» norādīja Z.Liepiņš.

Viņš uzskata, ka šis ir nekorektas biznesa vadības paraugs. «Savulaik, strādājot Radio SWH, mēs ļoti rūpīgi sekojām, kāds mūzikas materiāls izmantots reklāmās, lai neiedzīvotos tiesu darbos,» atceras Z.Liepiņš.

Ārzemju kompānijām šajā ziņā viss esot korekti, jo reklāmai līdzi nāk sertifikāts, kas apliecina tiesības izmantot konkurēto mūziku. «Kustība Par labu Latviju! varēja pasūtīt mūziku kādam latviešu komponistam, nevis paņemt gatavu ideju no citas reklāmas,» uzskata komponists.

«Tie ir pilnīgi murgi! Katram ir skaidrs, ka, tikko parādās jauna grafiskā identitāte, sākas spekulācijas par plaģiātismu,» kategorisks iepriekš bija reklāmas aģentūras !MOOZ radošais direktors Ēriks Stendzenieks, kurš Diena.lv noraidīja pārmetumus par plaģiātismu.

Autortiesību aģentūra AKKA/LAA šo gadījumu izvērtēs tikai tad, ja saņems iesniegumu no cietušās puses.

Kustības Par labu Latviju! reklāma, kas pēdējā laikā kļuvusi populārā saistībā ar plaģiātisma skandālu, no video portāla YouTube ir izņemta, vēsta portāls Db.lv. «Šis video vairs nav pieejams sakarā ar autortiesību prasību no Intrigue Music, LLC», vēsta paziņojums Youtube.

Abus klipus varat noskatīties un salīdzināt šeit

(papildināts ziņas sākums)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas