Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Štokenbergs būvē rūpnīcu Zviedrijā un neplāno atgriezties politikā

Viens no bijušajiem apvienības Vienotība līdzpriekšsēdētājiem, bijušais tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs patlaban ir atkal pievērsies uzņēmējdarbībai - būvē tērauda konstrukciju rūpnīcu Zviedrijā, Vestervīkā.

Intervijā aģentūrai LETA Štokenbergs apgalvo, ka neplāno atgriezties politikā.

Šī esot apzināta izvēle, jo kvalitatīvi savienot uzņēmējdarbību un rosīšanos politikā nav iespējams. Rūpnīcā Vestervīkā tiks ražotas tērauda konstrukcijas lētu un energoefektīvu ēku būvniecībai. Būs arī sausais doks hidrobūvju betonēšanai. Granīts no būvlaukuma jau tiek pārdots Polijā kādas ostas ierīkošanai. Štokenbergs cer, ka rūpnīcas produkcija tiks pārdota ne tikai Zviedrijā, kur tiek projektēts peldošo māju ciemats Jevlē, bet arī Latvijā. Arhitektu birojs Arhis jau ir izstrādājis skices Āgenskalna līča laivu ostas projektam, kur plānots paplašināt publisko telpu, ierīkojot peldošo ielu.

Darba dēļ Štokenbergs patlaban lasot publikācijas par teritorijas plānošanu, arhitektūru, energoefektīvām tehnoloģijām un atjaunojamiem energoresursiem. Nedēļas nogales viņš pavadot savās lauku mājās, kur ziemā nodarbojās ar amatniecību, bet tagad - ar saimniecības sakopšanu un dārza darbiem. Štokenbergs arī esot uztaisījis astoņus krēslus, ietekmējoties no Makintoša, sakārtojis grāmatu plauktus un tagad stādīšot kokus.

Štokenbergs apgalvo, ka neplāno atgriezties politikā. "Man nav personības dalīšanās problēmu, lai vienlaikus plānotu atgriešanos uzņēmējdarbībā un atgriešanos politikā," saka Štokenbergs. Esot arī objektīvi šķēršļi: viņš neprotot runāt skaļi, un viņa džemperis esot pārāk dārgs, lai viņa sociāli liberālās idejas būtu ticamas. Galu galā ilga nepārtraukta darbošanās politikā novedot pie profesionāla kretīnisma un nespējas adaptēties dzīvē ārpus politikas, atzīst Štokenbergs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas