Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Studentu apvienības prezidents Ratnieks saistībā ar iespējamu kukuļošanas mēģinājumu vērsies DP

Latvijas Studentu apvienības (LSA) prezidents Edvards Ratnieks vērsies ar iesniegumu Drošības policijā (DP), jo viņš uzskata, ka sarunā ar Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA) studentu Juri Griķi ir vairākkārtēji provocēts iesaistīties kukuļņemšanā.

Kā novēroja aģentūra LETA, Ratnieks DP apmeklēja piektdien, 17.jūnijā. Šodien DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa apstiprināja, ka no Ratnieka ir saņemts iesniegums, kurā viņš lūdz pārbaudīt, vai iesniegumā norādītajos faktos ir saskatāms noziedzīgs nodarījums.

"Drošības policija ir uzsākusi iesniegumā minēto faktu pārbaudi," sacīja Apse-Krūmiņa, skaidrojot, ka gadījumā, ja pārbaudē tiks konstatēts, ka ir noticis noziedzīgs nodarījums, DP par to sāks kriminālprocesu.

Kā ziņots, lai arī "Sorosa fonds - Latvija" (SFL) un Griķis, kurš, pēc paša stāstītā, ticies ar Ratnieku, lai noskaidrotu, kāds ir studentu noskaņojums, uzsver, ka Griķa aktivitātēm nebija SFL finansējuma atbalsta, Ratnieks paliek pie nostājas, ka viņu mēģināts uzpirkt par SFL naudu.

Pēc paša publiskotā skandāla atklājoties, ka Ratnieks ir Latvijas Zaļās partijas biedrs, tagad viņš paziņojis par izstāšanos partijas.

Kā aģentūru LETA informēja LSA sabiedrisko attiecību vadītāja Jurita Krūma, 17.jūnijā gadījums pārrunāts apvienības valdes sēdē, kur Ratnieks esot saņēmis valdes locekļu atbalstu un paziņojis par lēmumu neatkāpties no amata. Ratnieks LSA prezidenta amatā stājās 2010.gada novembrī.

Pēc informācijas parādīšanās publiskajā telpā RJA Studentu asociācija preses paziņojumā pieprasīja Ratnieka atkāpšanos no amata, taču rakstisks iesniegums par demisijas pieprasījumu neesot saņemts, kā arī augstskolu pašpārvalžu tikšanās laikā 16.jūnijā Latvijas Mākslas akadēmijā RJA pārstāvji konkrētu nostāju šajā jautājumā neesot pauduši.

Atbalstu Ratnieka darbam LSA prezidenta amatā esot izteikušas Latvijas Mākslas augstskolu asociācijas, Biznesa augstskolas "Turība", Baltijas Starptautiskās akadēmijas, Rīgas Tehniskās universitātes un Latvijas Universitātes studējošo pašpārvaldes.

"Pateicoties augstskolu studējošo pašpārvalžu, LSA valdes, vairāku augstskolu rektoru un sadarbības partneru, atsevišķu cilvēku spēcīgam atbalstam, esmu nolēmis turpināt iesākto darbu apvienībā. Ticu gan tiesiskai valstij, gan sabiedrībai, gan patiesai sirdsapziņai, uzskatot - lūsti, ja lauž, bet nekad neliecies," savu lēmumu komentēja Ratnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas