Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +25 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Sudraba izvēlas neklusēt līdz maijam un vēršas pie augstākajām valsts amatpersonām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Viesulis
V
Es arī varētu skribelēt uz papīra dažādas jaukas un ne tik jaukas lietas, bet gribētos tā kā redzēt beidzot kaut kādas sekas! Priecāšos, ja beidzot ripos galvas un kāds tiks notiesāts par līdzekļu izšķērdēšanu! Kamēr tas nenotiks, šādas ziņas neko nenozīmēs!
sviests!
s
Tu taču esi aprobežots! Vai VK būtu jāvilto materiāli kriminālprocesa uzsākšanai? Ja pārkāpumi nav kriminālpārkāpumu kategorijā, tie tomēr ir pārkāpumi!
sviests!
s
Nu cik ilgi var riet, bet pasai neko nedarit? --------------------------------------------------- ---- Viņa savu darbu dara labi! Ja katrs savu darbu darītu tik labi ka viņa, Latvija zeltu un plauktu!
lno
l
Nu kādēļ tik gari un tukši? Maizītis vairākas reizes uzsvēris, ka VK revīzijas materiali nav pietiekami kriminālprocesa uzsākšanai. Maizītim nav taisnība?, tad kādēļ Sudraba klusē? Ko vēl gaidi no manis, lai es maltu vienu un to pašu jeb lai es piekristu, ka VK uzdevums piegādāt materiālus politiskām ciņām un žurnālistu sensācijām? Varbūt Sudraba arī LL dod materialu grāmatai par VVF?
Priekā
P
Apbrīnoju Sudrabas neatlaidību.. Lielākā daļa man zināmo, vēl nesen aktīvo, cilvēku ir atmatetuši cerību kautko panākt, ietekmēt šajā Latvijas valstī. Lielākā daļa slīgst apātijā, tie kas vēl darbojas kādā biznesā - meklē variantus kā pārdzīvot šos laikus pelākajā zonā. Latvijas valsts pārvaldes aparāts tiek uzskatīts par kautkādu iedomīgu un reizē stulbu lipīgas slimības pārnēsātāju no kura labāk turēties pa gabalu..
Lapsa
L
- Valsts kontrolei ir tiesības saņemt Saeimā un Ministru kabinetā izskatāmo normatīvo aktu projektus un sniegt par tiem atzinumus, ja normatīvie akti var ietekmēt valsts un pašvaldību ieņēmumus un izdevumus vai paredzēt rīcību ar valsts mantu, kā arī Eiropas Savienības un citu starptautisko organizāciju vai institūciju piešķirtajiem līdzekļiem. - Valsts kontroles pilnvarotās personas ir tiesīgas ar padomdevēja tiesībām piedalīties valsts instritūciju, organizāciju un pašvaldību institūciju sēdēs. Ne tikai post factum ar pompu nākt klajā ar paziņojumiem.
targash
t
Kas vēl viņai jādara? Jābūvē bērnudārzi, jāstrādā zupas virtuvē un jācīnās ar kontrabandu? :))
targash
t
Mūrnieks, lasi VK, kā reiz mūrē uz stingriem pamatiem. Bet kāpēc gribi jautāt mūrniekam par apdari, jumtu, logiem un visu pārējo, jo redzieties nav jēga mūrēt, ja nevari dzīvot uzceltajā mājā, man nav skaidrs. Mūrnieks savu darbu ir paveicis. Uzdod jautājumus ģenerāluzņēmējam par būvniecības procesu kopumā. Piem., komercbanku gadījumā, ja FKTK vai LB neņems galvā auditoru atzinumus un rekomendācijas, tu taču vainotu FKTK un LB? Pie tam es nesaku, ka VK ir perfekti. Arī tur ir korupcijas pazīmes, jo ne velti "Nekā personīga" rīcībā pirmajiem tik bieži nonāk informācija no VK atzinumiem. Kad tā, apstrādāta un revidēta, tiek izmantota politiskajā cīņā, tev parasti iebildumu nav.
cerka
c
Varbut ka sai kundzitei Sudrabai butu laiks begt smilkstet, bet iesaistities valsts darba, izstradat kadu programmu un to piedavat kadai partijai vai valdibai, kura butu versta uz Latviajs valsts ekanomikas atdzivinasanu, iedzivotaju glabsanu no bada, bezceribas? Nu cik ilgi var riet, bet pasai neko nedarit?
sviests!
s
Ja mūrniekam liktu mūrēt sienu uz smiltīm bez pamatiem, viņš taču uzdotu jautajumu, kādēļ viņam jāveic bezjēcīgs darbs? ---------------------------------- Vai jēga ir tikai krimināllietām? Arī disciplinārlietas un rājieni kaut ko nozīmē, arī preventīvā funkcija kaut ko nozīmē. Bet krimināllieta prokuratūrai ir "jāsaož" pa gabalu, ja tā ir īsta prokuratūra. Nešaubies, ka Sudraba būs pirmā, kas "piekladzinās" Latviju par tādu, ja kas būs. Arī bez krimināllietām Sudraba veic lielu darbu mūsu ierēdniecības patvaļas un visatļautības mazināšanā.
kt
k
Kā pirmais pārkāpuma piemērs rakstā minēts neparedzētiem gadījumiem piešķirto līdzekļu izlietošana ikdienas tēriņiem (nodokļu parādi, telpu īre utt.) Es negribētu tā akli uzreiz ticēt Sudrabai. Galu galā, valsts kontrole ir kontrole - viņu uzdevums, salīdzināt ciparus un atbilstību likumam. Un mans pamatojums ir gaužām vienkāršs - tā nu ir sanācis, ka sieva strādā kādā no valsts struktūrām, tādēļ nākas dzirdēt šo to, tā sacīt, no pirmās mutes. Un arī šai iestādei, tāpat kā visām citām, katru mēnesi ir jāmaksā par elektrību, siltumu un pārējām ērtībām. Tikai problēma gaužām vienkārša - jāmaksā ir, bet naudiņu iestāde šādiem tēriņiem no valsts saņēmusi nav. Struktūra ir tāda, ka pēc esošās likumdošanas šīs iestādes darbības nepārtrauktības nodrošināšana ir svarīgāka par jebkāda veida kreditoru prasībām - attiecīgi, tādi uzņēmumi, kā Latvenergo var tikai sakost zobus un turpināt skaitīt, cik viņi paliks parādā šomēnes. Nedomāju, ka visām iestādēm ir šādi palaimējies ar neaizskaramo statusu, un dažai labai nācās izšķirties - ņemam šo naudu un samaksājam, vai rīt šeit viss būs tumšs un kluss.
sviests!
s
VK veiktās revīzijas nedod pamatu lietas virzīšanai uz tiesu, jo viņam nav finansu eksperti. ------------ Prokuratūrā nav finansu eksperti? Nu gan runā pilnīgas muļķības! (Maizītim toties ir eksperti, kas ļauj virzīt bezjēdzīgus procesus par vārda žīds lietošanu vai deguna slaucīšanu karogā, vai smieklīgo Ojāra Grīnberga lietu?)
nihilisms
n
Šodien pēdējais komentārs :). ja ir kāda dvēsele vai organizācija (latvijas juristu biedrība, politikal.lv , pingvīni vai citas), kas var sagatavot juridiski pareizus vajadzīgo likumu normu grozījumus kā ierosinājumus no tautas Saeimai. Ar visu maksimālo atdevi iesaistīšos parakstu vākšanā. Vēlreiz paldies :)!
lno
l
Dīvaini kāpēc jautājums jāuzdod Sudrabai? VK veic auditu saskaņā ar standartiem. ____________________________________ Ja mūrniekam liktu mūrēt sienu uz smiltīm bez pamatiem, viņš taču uzdotu jautajumu, kādēļ viņam jāveic bezjēcīgs darbs? Maizītis jau ne reizi vien pateicis, ka VK veiktās revīzijas nedod pamatu lietas virzīšanai uz tiesu, jo viņam nav finansu eksperti. Ko vēl tu gribi?
nihilisms
n
Domāju, tas jau ir sods cilvēkiem vēlētos amatos. Bet ja vainīgi ierēdņi, vēl jo vairāk, var izteikt rājienu un pēc trešā, vai kāda tur tā kārtība, atlaist no siltas vietas. Mums ir visādi kāzusi - G24, banka Baltija, Parex, Dienvidu tilts, bibliotēka, Eiropas fondu naudas piesaimniekošanās utjp. to sarakstu pa visiem kolektīvi varam ļoti skaistu uzrakstīt. Ha! Un cik ir atlaisti?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas