Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Sudraba noliedz Ulmaņa izteikumus par partijas veidošanu

Bijušajai valsts kontrolierei Ingunai Sudrabai jau ir sava spēcīga komanda, kas top kā partija, - LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja eksprezidents Guntis Ulmanis.

Konkrētas personas Ulmanis nevēlējās nosaukt, "lai paši piesakās", taču komanda veidojoties jau labi sen, tai ir daudz programmatisku iestrādņu.

Jautājums ir, vai Sudrabai šī darbošanās paliks tikai kā hobijs, vai arī tā kļūs par spēcīgu partiju, piebilda Ulmanis.

Sudraba nesen apgalvoja, ka nekādas sarunas par pievienošanos kādam politiskajam spēkam nenotiek. Viņa arī uzsvēra, ka neplāno iesaistīties politikā un startēt nākamajā gadā gaidāmajās parlamenta vēlēšanās. Tāpat viņa arī pati neplānojot dibināt partiju.

Pati Sudraba portālam Diena.lv noraidīja Ulmaņa izteiktos apgalvojumus par partijas tapšanu un ar ironiju piebilda: "Jācer, ka "mana" komanda informēs arī mani par savu esamību un to, ka mums ir kādas programmatiskas iestrādnes".

Arī iepriekš publiskajā telpā izskanējis, ka bijusī valsts kontroliere varētu pievienoties, piemēram, partijai "Reģionu alianse". Sudraba gan norāda, ka viņai par šo ir "pirmā dzirdēšana" un nekādas sarunas par šo jautājumu nenotiek. Taujāta par nākotnes plāniem, Sudraba norādīja, ka šo jautājumu varētu komentēt vēlāk.

Savukārt Ulmanis pats Saeimas vēlēšanās aktīvi neplāno piedalīties, "bet sniegšu politiskās konsultācijas. Nedomāju, ka manā vecumā vajadzētu ieņemt kādas pozīcijas, kas paņem daudz laika un enerģijas."

Viņaprāt, Latvijai pašlaik ir vajadzīgas spēcīgas partijas. Ja to sapratīs "Vienotība", Reformu partija (RP), arī Zaļo un zemnieku savienība, kas izvēlējusies konservatīvo ceļu, kā arī topošā Einara Repšes partija un arī Sudraba, būs labi.

Vaicāts par RP neveiksmīgo startu pašvaldību vēlēšanās un iespējamo pievienošanos "Vienotībai", Ulmanis sacīja, ka RP pašlaik strādā haotiski un neorganizēti. Partijā ir talantīgi un uzņēmīgi cilvēki, bet visas Latvijas nelaime ir nihilistiskie uzskati, ka darbs partijā ir kaut kas nosodošs, rezultātā partija nestrādā ar saviem cilvēkiem. Un kāpēc RP būtu jāpievienojas "Vienotībai", ja tās var apvienoties, bez diskriminējošiem momentiem, prātoja Ulmanis.

Runājot par jaunu partiju veidošanos, bijušais Valsts prezidents uzsvēra, ka nevar sākt partijas darbību ar valsts pārvaldes reformu. "Neredzu jaunas idejas [Repšes partijai], tā vietā ir: dodiet mums varu un mēs sakārtosim valsti. Sākt ar pārvaldes reformu nav labākais gājiens."

Ulmanis piebilda, ja Repšes partija, kurā trīs cilvēki jau savulaik ir veidojuši partijas, kas pašlaik vēl funkcionē un no kurām viņi ir aizgājuši, parādīs, ko reāli var un grib izdarīt ekonomikas jomā, un ja atzīs, ka pirmais veidojums ir bijusi kļūda un devusi zināmu pieredzi, tad tā var izveidoties par spēcīgu partiju.

(Pievienots I.Sudrabas viedoklis 4.rindkopā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pūpols ieņems Melbārdes vietu EP

No Nacionālās apvienības (NA) saraksta Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās startējošais Ansis Pūpols stāsies Daces Melbārdes (JV) vietā Eiropas Parlamentā (EP), viņai noliekot mandātu priekšlaicīgi.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas