Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Sudrabai seko raiba komanda

Bijušās valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas partija No sirds Latvijai ir vienīgā no pieciem jaunajiem politiskajiem piedāvājumiem, kuriem aptauju veicēji un arī konkurenti pašlaik paredz iespēju pārvarēt piecu procentu barjeru Saeimas vēlēšanās, pirmdien vēsta avīze Diena.

To, vai šai partijai tas izdosies, gan var noteikt dažādi apstākļi - arī tas, cik plaši un cik lielā skaitā Latvijā būs izlikti plakāti ar Ingunas Sudrabas foto, kādi jau vērojami Rīgā. Tiesa, uz tiem Sudraba izskatās svešāda. Partijas No sirds Latvijai kandidātu sarakstā ir 105 personas, bet sabiedrībai plaši pazīstami ir divi cilvēki - politiskā spēka dibinātāja un bijušais Satversmes tiesas priekšsēdētājs Gunārs Kūtris.

Zināma atpazīstamība ir bijušajam Uzņēmuma reģistra galvenajam valsts notāram profesoram Ringoldam Balodim, kurš bijis Tautas partijā (TP). Tie, kuri sekoja līdzi politikai 90. gados, varētu zināt vēl pāris personu - bijušo zvejniecības valsts ministru Ivaru Amoliņu un bijušo Saeimas deputātu Valdi Lauski, kurš kādreiz bija viens no sociāldemokrātu līderiem. Izglītības darbinieku vidū svešs nav Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas direktora Andra Priekuļa vārds, viņa aktīvākais posms bija laikā, kad direktors darbojās Tēvzemei un Brīvībai/LNNK. Pašvaldību pārstāvji varētu pazīt Latgales saraksta līderi Silviju Šimfu, kura strādā Latvijas Pašvaldību savienībā.

Grupa, kurā ir vairāk vai mazāk populāri kandidāti kādā noteiktā teritorijā, ir vietējie deputāti. Viņus gan vieno kāda kopīga pazīme - vilšanās politiskajos spēkos, no kuriem startējuši vēlēšanās, jo kā gan citādi varētu skaidrot šo cilvēku piesliešanos jaunajai partijai. Ietekmīgākais viņu vidū varētu būt Jūrmalas mēra vietnieks Romāns Mežeckis, kurš ievēlēts no Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS), viņa pāriešana vismaz Rīgā varētu kaitēt arī ZZS. Politiķa prasme organizēt vēlēšanu kampaņu, kas palīdzēja viņa bijušajai dzīvesbiedrei Ivetai Grigulei no ZZS iekļūt Eiropas Parlamentā, tagad tiks likta lietā, tādā pašā veidā popularizējot Sudrabu. Vēl augstā vietā Kurzemes apgabalā ir Rucavas novada deputāts Guntis Rolis, kurš, tāpat kā Varakļānu novada domniece Modra Vilkauša, kandidējis no vēlētāju apvienības. Skrundas novada deputāts Juris Jaunzems ievēlēts no Vienotības, Grobiņas domnieks Jānis Neimanis - no Reģionu alianses, Dagdas novada deputāts Raimonds Nipers - no Vienoti Latvijai, Engures deputāts Edmunds Pētersons - no ZZS, Ķekavas novada deputāts Arvīds Platpers - no Tautas kontroles. Pirms tam viņš ir startējis no sociāldemokrātiem, bet vēl senāk - no TB/LNNK.

Sudraba norādījusi, ka pieņem tādu finansiālo atbalstu, kura sniedzēji nevēlas apspriesties par nosacījumiem. Tieši neskaidrais sponsoru atbalsts, kas īsi pirms sarakstu iesniegšanas bijis sevišķi dāsns, ir tas, kas publiskajā telpā ir metis ēnu uz šo partiju. Sudraba norādījusi - viņai nav pamata šaubīties, ka tie ir godīgā ceļā nopelnīti līdzekļi.

Visu rakstu lasiet pirmdienas, 4.augusta, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas