Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Sudrabas partija kopīgi ar LSDSP, KDS un GKL startēs EP vēlēšanās

Partija No sirds Latvijai (NSL), kura grasās sevi pārsaukt par partiju Atmoda, gaidāmajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās plāno startēt vienā sarakstā ar Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju, Kristīgi demokrātisko savienību un Gods kalpot mūsu Latvijai, aģentūrai LETA sacīja NSL valdes priekšsēdētāja Inguna Sudraba.

Viņa skaidroja, ka visas partijas kopā lēmušas par jaunas partijas dibināšanu, tādēļ būtu loģiski, ja tās kopīgi startētu arī EP vēlēšanās. "Visa procedūra, proti, lēmumi partiju sapulcēs un reģistrācija, vēl paņems vismaz pāris mēnešus. Tādēļ ātrāk par jūniju juridiski tas nenotiks. Tādēļ arī loģiski, ka uz šīm EP vēlēšanām partija vēl nemaz nebūs piereģistrēta un tajās nestartēs [kā vienota partija]," skaidroja Sudraba.

Tomēr minētās partijas startēs vienā sarakstā. Par konkrētiem cilvēkiem gan vēl neesot skaidrības un par to tikšot runāts vēlāk.

Komentējot partijas Atmoda nākotnes plānus, Sudraba vērsa uzmanību, ka pašreiz ir tikai piefiksēts lēmums par šādas partijas dibināšanu, taču juridiski procedūra vēl nav pabeigta.

Taujāta, ar ko Sudraba nodarbojas šobrīd, viņa skaidroja, ka gatavojas jauniem izaicinājumiem un meklē veidus, kā pielietot savu pieredzi un zināšanas.

Kā ziņots, NSL turpmāk darbosies ar nosaukumu Atmoda, šādu lēmumu partijas biedri vienbalsīgi pieņēmuši 31.janvāra kopsapulcē. Sudraba iepriekš skaidroja, ka lēmums par NSL reorganizāciju nenozīmē atteikšanos no līdzšinējām vērtībām, bet tā ir pāreja nākamajā pakāpē, lai ar līdzīgi domājošajiem izveidotu lielāku politisko spēku.

NSL 13.Saeimas vēlēšanās Saeimā neiekļuva, iegūstot 0,84% vēlētāju atbalstu. Savukārt Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju, Kristīgi demokrātisko savienību un Gods kalpot mūsu Latvijai 13.Saeimas vēlēšanās startēja vienā sarakstā, Saeimā neiekļūstot un iegūstot 0,2% vēlētāju atbalstu.

Kārtējās EP vēlēšanas Latvijā notiks sestdienā, 25.maijā. Latvija šajās vēlēšanās ir viens vēlēšanu apgabals, un EP no Latvijas būs jāievēl astoņi deputāti.

Top komentāri

Vecene nerimstas.
V
Netīrā sirdsapziņa, un grēku un netikumu sagandētā dzīve tai nekur miera NEDOD. Un nekādi no tā elles rata ārā NETIKT!
Reņģēdājs
R
Kremļa fane Sudraba un "Atmoda"- vai tas neskan zaimojoši?
Alla Borisovna
A
Viņai vēl ir partija?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas