Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Tas ir mīts, ka pabalstu griestu dēļ ģimenes neko nesaņems

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Pabalstu
P
griestiem jābūt. Mazturīgie rodas tāpēc, ka kādiem vajag tūkstošu tūkstošus, salīdzinot ar Igauniju mūsu plaisa sarp bagātajiem un trūcīgajiem ir nesamērīgi liela.
a
a
nezinu gan kā var ar mazāk kā 350ls teikt ka labi dzīvo. Tad jau jādzīvo kojās vai kopā ar vecākiem. P.S es runāju par Rīgu pie nosacījuma, ka ir jāmaksā dzīvokļa īre/kredīts+komunālie. Tam vien mēnesī aiziet >200. Ja ir kur pa lēto dzīvot, tad tas protams ļoti atvieglo situāciju.
a
a
sociālajam nodoklim jā - tur var noteikt iemaksu griestus, bet IIN gan vajadzētu būt progresīvajam :)
xxx
x
Ir jābūt ne pabalstu griestiem, bet iemaksas griestiem. Un arī māmiņu algas vajadzētu izmaksāt tikai māmiņām, bet ne tēviem.
Jukums
J
Šī ir viena no ļoti retajām reizēm, kad piekrītu valdībai - pabalstu griestiem ir jābūt, turklāt, nevis uz laiku, bet gan patstāvīgi. Var gan diskutēt par griestu augstumu un to mainīgās daļas, kura vēl tomēr saistās arī ar iemaksātajiem nodokļiem aprēķināšanu. Manuprāt, pabalstus ir jasaista ar minimālo algu un normālā veidā (ne tādā kā pašlaik) aprēķinātu iztikas minimumu. Šeit nu ir jādarbojas solidaritātes principam.
Fiksais
F
....Saeimas 2007.gada 27.septembrī bez liekas publicitātes likumā „Republikas pilsētas domes un novada domes deputāta statusa likums” no jauna iebalsoto 151.pantu, kurā paredzēta iespēja daļai caurkritušu deputātu, kuri bijuši pašvaldības domes vai padomes priekšsēdētāji vai priekšsēdētāja vietnieki divus sasaukumus pēc 1990.gada 4.maija, veselus 5 gadus pirms pensijas vecuma iestāšanās saņemt ikmēneša pabalstu 2 minimālo mēnešalgu apmērā (pašlaik tas ir 400 lati). Izmaksas veic no pašvaldības budžeta, un pašvaldība ir tik dāsna, ka papildus veic arī valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas valsts pensiju apdrošināšanai 80 Ls, kas ir 20% no pabalsta summas. Arī pensiju šiem bijušajiem deputātiem paredzēts no budžeta piemaksāt līdz 2 minimālajām mēnešalgām (kuriem aprēķināta mazāka vecuma pensija). Parasti no kandidēšanas nākošajās vēlēšanās neviens esošais deputāts neatsakās, un par bijušajiem tie kļūst, zaudējuši vēlētāju uzticību. Ilgi domāju par iemesliem, kāpēc nodokļu maksātāji ir spiesti pabalstīt šos bijušos, tautas uzticību zaudējušos deputātus 5 gadu garumā par kopējo summu katram - apmēram 29 000 latu... Cik vēl visdažādākie MK noteikumi slēpj totālu valsts izlaupīšanu? Kas atbildēs par šo valsts kases izlaupīšanu? Vai uzrakstot MK noteikumus JEBKURU laupīšanu var legalizēt?
hmm
h
esmu vidusmēra iedzīvotajs, pat samēra labi dzīvoju, bet māmiņas alga man tāpat nepārvilks pāri 350Ls, nemaz neaizvilks līdz šai summai:( Ko var cepties- labi ka vispār maksā un nav jāšaujas atpakaļ uz darbu, kad bebim ir 3 vai 6 mēneši. Par šo faktu es cienu šo valsti!
a
a
laba piezīme, ciniķi. bet ja nopietni, manuprāt problēma būtu daudz mazāka, ja to slieksni uzliktu nedaudz cilvēcīgaku, teiksim 700ls, lai vidusmēra mirstīgais spētu savilkt galus. pēc tiem 700 manis pēc varētu klāt maksāt kaut 20 vai 30% no atlikuma. bet tad jau atkal mūsu muļķīgā valsts nevarētu neko ietaupīt.
mazais ciniķis
m
Tad arī atlaidiet man nodokļus par algs daļu, kas lielāka par 350 Ls

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas