Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Tavars LZP sapulcē mudina strādāt, lai "efektīvi atrastos dzīvības sardzē"

Latvijas Zaļās partijas (LZP) biedru sapulcē sestdien iezīmējies daudzšķautņains vēlēšanu norises vērtējums un atzīmētas neizmantotās iespējas, piemēram, savlaicīga kampaņas vadības neuzņemšanās, aģentūrai LETA pastāstīja politiskā spēka valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars. Sapulcē analizēti 13. Saeimas vēlēšanu rezultāti. Partijas biedri izvērtēja vēlēšanu gaitu un rezultātus, kā arī diskutēja, kādas būtu iespējas, ja LZP velēšanās būtu pozicionējusies citādi.

"Biedri piekrita, ka nākotnē daudz asāk iezīmēsies dažādas sociālās, ekoloģiskās un nacionālās dzīvotspējas problēmas. Tāpēc partijai šis brīdis ir jāizmanto, lai saliedētu un efektīvi atrastos dzīvības sardzē," pauda Tavars.

Partija līdz nākamgad aprīlī gaidāmajam kongresam plāno pabeigt LZP programmu, organizēt biedru konferences, kā arī veicināt iedzīvotāju līdzdalību LZP pamatmērķu sasniegšanā - Latvijas tautas un Latvijas dabas dzīvotspējas nodrošināšanā, norādīja Tavars.

Konkrēti lēmumi aptuveni trīs stundu ilgušajā sapulcē netika pieņemti.

Kā ziņots, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pamatpartijas ir LZP un Latvijas Zemnieku savienība. ZZS 13. Saeimas vēlēšanās ieguva 11 mandātus, kas ir par desmit mazāk nekā 12. Saeimā.

Iepriekš Tavars aģentūrai LETA teica, ka ZZS komunikācijas veids noveda pie attiecīgajiem rezultātiem, un pamatproblēma ir, ka politiskā spēka pārstāvji nespēja pielāgoties sabiedrības pieprasījumam, kā jānotiek informācijas sniegšanai.

Politiķiem ir jāmāk pastāstīt par padarīto, un viņi nevar kļūt lepni, jo "lepnība nogalina un liek partijām pievienoties citiem lieliem, vareniem kapakmeņiem politikā, kuri savulaik veica lielas, diženas reformas," pauda Tavars.

LZP valdes priekšsēdētājs norādīja, lai gan priekšvēlēšanu komunikācijā piedalījās daudzi pieredzējuši politiķi, tomēr nebija skaidrs vēstījums - katrā vēlēšanu apgabalā tika rīkotas dažādas kampaņas. Politiķis atzina, ka ZZS neprata pielāgoties mainīgajiem apstākļiem. Viņš daļēji piekrīt kāda kolēģa izteiktajam apgalvojumam, ka 13. Saeimas vēlēšanu kampaņa bija balstīta "uz decibeliem" jeb to, "kas skaļāk bļauj, cik ir godīgs un labs".

Politiķis arī norādīja, ka no LZP puses vēl lielāks akcents ir jāliek uz vides aizsardzību, dabas un tautas dzīvotspēju, obligātās iepirkuma komponentes sistēmas izlabošanu.

Top komentāri

Tavara PATIESĀ dzīvības
T
sardze ir NĀVE.
Udo Ulbergs
U
Interesanti, ko psihiatri saka par Tavara kunga veselību? Tādu haotisku un murgainu runu autoriem nevar būt skaidrs prāts. Tavars nav labāks par Suņu būdas iemītnieku. Bet, saprotams, nacionāli reakcionāro un krimināli oligarhisko valstiskumu var vienīgi sargāt psihiski neadekvāti primāti. Tāpēc nav pārsteigums par abu "politiķu" psihisko stāvokli.
Sandris
S
ES zalas partijas pec butibas un idealogijas ir padomju tipa komunistiskas partijas mantinieces.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas