Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Tiesas materiāli atklāj Latvijas Kuģniecības īpašniekus; Lembergs bijis patiesā labuma guvējs

Lielbritānijas tiesas izskatītajos lietas materiālos par 40 miljonu ASV dolāru pazušanu no Latvijas Kuģniecības spriedumam tiesa pati pievienojusi materiālus, kur redzams, ka apsūdzētais Ventspils mērs Aivars Lembergs daļēji kontrolējis kompāniju Ojay Limited un Eastgate Properties Limited. Laikraksts _Dienas bizness _atgādina, ka šie uzņēmumi savulaik piedalījās LK privatizācijā un vēl līdz 2008. gadam tieši un netieši turēja LK 27,55% akcijas. Tāpēc laikraksts secina - Ventspils mērs Aivars Lembergs, iespējams, netieši kontrolējis daļu LK kapitāla un bijis patiesā labuma guvējs.

Lietā Apvienotās Karalistes Augstās justīcijas tiesas Karalienes tiesas departamenta komerctiesā skata apsūdzību pret piecām ārzonu komercfirmām par nelikumīgu vairāk nekā 60 kuģu frakts darījumu noslēgšanu par mākslīgi zemām likmēm no 2003. līdz 2005. gadam, tādējādi nodarot LK zaudējumus 100 miljonu ASV dolāru apmērā. Lietas izskatīšana pēc būtības vēl tikai būs.

Tomēr jau šobrīd tiesas materiālos ir spriedums, kur pievienota LK īpašnieku shēma. Tā atklāj, ka A. Lembergam caur uzņēmumu Hinch pieder 62% uzņēmumā Regina, kam savukārt piederēja 50% kompānijās Ojay Limited un Eastgate Limited.

"Tie ir meli, ko Londonas tiesā pauž tā saucamie šakāļi, lai noslēptos aiz manas muguras," tā A. Lembergs, kārtējo reizi uzsverot, ka nav ne labuma guvējs, ne īpašnieks un ka "nevienā uzņēmumā no manis smakas nav". Pēc viņa stāstītā Hinch piederot Ansim Sormulim, kurš Šveicē tiesājas ar advokātu Rūdolfu Meroni, kurš esot nobēdzinājis šī uzņēmuma akcijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas