Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Tiesu darbinieki, visticamāk, streikos

Ap 20 Latvijas tiesu darbinieku, kuri janvārī valsts augstākajām amatpersonām atklātā vēstulē lūdza novērst tiesību normu neievērošanu un nodrošināt vienlīdzības principa ievērošanu atalgojumu noteikšanā, visticamāk, solīto streiku rīkos, aģentūrai LETA norādīja Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas tiesneša palīgs Jānis Jaksons.

Jau ziņots, tiesu darbinieki vērsās pie Valsts prezidenta Valda Zatlera, Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) un tieslietu ministra Aigara Štokenberga (V), aicinot amatpersonas iesniegt tiesu darbiniekiem konkrētus konstruktīvus risinājumus un priekšlikumus līdz otrdienai, 1.martam.

Tiesu darbinieki norādīja, ka gadījumā, ja vēstule tiks ignorēta un lūgumi netiks izskatīti un apmierināti, vairāku viņi apvienosies un solidāri rīkos streiku, tādā veidā izrādot savu nostāju pret nevienlīdzīgu attieksmi tiesu darbinieku atlīdzības noteikšanā.

Jaksons sacīja, ka tiesu darbinieki šobrīd ir nonākuši tuvāk streikam, kā arī drīzumā tiks dibināta darbinieku arodbiedrība, norādot, ka no Tiesu administrācijas (TA), kā arī Tieslietu ministrijas (TM) puses gan ir ticis akceptēts darbinieku izteiktais ierosinājums veikt viņu novērtējumu, taču līdzekļu, lai viņiem maksātu atbilstoši novērtējumam, TM nav.

Patlaban tiesu darbinieki vēl nav noteikuši datumu, kad streiks varētu tikt rīkots.

Tiesas pārstāvis atzīmēja, ka šobrīd tiek apzināti tie tiesu darbinieki, kas būtu gatavi streikot, jo par streika laiku alga netiks maksāta, tāpēc nepieciešams noskaidrot, cik un kuru tiesu darbinieki streikam piekristu.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, Zatlers un Dombrovskis tiesu darbiniekiem snieguši atbildi, ka atbildes uz tiesu darbinieku atklātajā vēstulē minēto ir TM kompetencē, un TM Administratīvā departamenta juriskonsulte Laura Pakalne aģentūrai LETA apliecināja, ka TM ir sniegusi oficiālu atbildi uz tiesu darbinieku janvāra beigās nosūtīto vēstuli.

TM vēstuli gan nav adresējusi tiesu darbiniekiem, bet gan Latvijas apgabaltiesu priekšsēdētājiem, rajonu (pilsētu) tiesu priekšsēdētājiem un zemesgrāmatu nodaļu priekšniekiem, un tikai tās beigās - vēstules 6.lappusē pirms tieslietu ministra paraksta - minēts aicinājums ar vēstulē minēto iepazīstināt tiesu darbiniekus. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas