Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Topošās Gobzema partijas dibināšanas sapulcē platformā Zoom piedalījās vairāk nekā 500 dalībnieku

Saeimas deputāta Alda Gobzema topošās partijas Likums un kārtība dibināšanas sapulcē tiešsaistes platformā Zoom piektdienas vakarā piedalījās vairāk nekā 500 dalībnieku.

Dalībnieku skaits svārstījās starp 520 un 530, tiesa, sapulci vēroja arī daudzi žurnālisti.

Sapulcē Gobzems atgādināja partijas dibināšanas mērķus un programmu un uzsvēra, ka, lai juridiski nodibinātu partiju, nākamo desmit dienu laikā vismaz 200 cilvēkiem ir jādodas pie notāra un ar parakstu jāapstiprina partijas dibināšanas dokumenti. Gobzems sapulces dalībniekus aicināja to izdarīt nākamās nedēļas laikā. 

Tāpat Gobzems uzsvēra, ka, lai piedalītos nākamajās Saeimas vēlēšanās, partijā jābūt vismaz 500 biedriem, tāpēc politiķis aicināja atbalstītājus stāties partijā pēc tās nodibināšanas. 

Dibināšanas sapulcē tika paziņots, ka topošajai partijai būs divi līdzpriekšsēdētāji - Gobzems un Saeimas deputāte Jūlija Stepaņenko, kura tika ievēlēta parlamentā no Saskaņas saraksta.

Partijas valdē būs desmit valdes locekļi - Saeimas deputātes Karīna Sprūde un Ļubova Švecova, kā arī Agris Freifalts, Jānis Ronis, Liāna Teličenaite, Daniēls Āboliņš, Jānis Brūveris, Marita Klikiča, Jānis Zalte un Sandris Točs.

Plānots, ka topošās partijas Revīzijas komitejā darbosies arī bijušais Rīgas mērs Andris Ārgalis, kurš arī piedalījās dibināšanas sapulcē. Gobzems gan norādīja, ka Ārgalis nākamajās Saeimas vēlēšanās kandidēt neplāno. 

Sapulce noritēja aptuveni stundu, un tās laikā Gobzems iepazīstināja ar valdes locekļiem, bet katrs no tiem teica īsu uzrunu dalībniekiem, minot iemeslus, kas likuši izšķirties par dalību topošajai partijai. 

Sapulces laikā gan Gobzems, gan vairāki citi runātāji uzsvēra, ka viņu mērķis ir atjaunot likumu un kārtības ievērošanu valstī, norādot, ka patlaban pat Saeima vairs neievērojot pašas pieņemtos likumus. 

Tāpat Gobzems uzsvēra, ka tad, ja "gribam pozitīvas pārmaiņas valstī, tad tagad ir īstais brīdis rīkoties". "Jo ilgāk gaidīsim, jo vairāk būs nelikumību," teica politiķis.

Stepaņenko norādīja, ka "Latvijas sabiedrība ir nomocīta, tai dara pāri. Tā ir pelnījusi labākus savu interešu pārstāvjus Saeimā un valdībā. Panāksim, ka Latvijas sabiedrība saņem to, ko ir pelnījusi - daudz labākas rūpes par viņu dzīvi," sacīja deputāte.

Gobzems sapulces dalībniekiem atgādināja, ka topošās partijas pamatprincipi būs stipra ģimene, stipra tauta un stipra valsts. Tāpat Gobzems solīja apvienot visus Latvijas iedzīvotājus un pārstāvēt viņu intereses. 

Sapulces dalībniekiem politiķis nosauca trīs partijas prioritātes - spēcīgu valsts pārvaldi, kurai esot nepieciešamas radikālas izmaiņas, spēcīgu izglītības sistēmu, kā arī attieksmes maiņu pret uzņēmējiem - "no noziedzniekiem uzņēmēji ir jāceļ godā". 

Jau ziņots, ka partijas dibināšanas manifestā pausta nostāja, ka jauns politiskais spēks nepieciešams, jo "Latvija atrodas strupceļā un stagnē". Uzsverot iedzīvotāju skaita samazināšanos un valsts pārvaldes dzīvošanu "savā pašu radītā realitātē", partijas veidotāji pauž, ka valstij, kurā ir "īstu līderu trūkums", nav nākotnes. Gobzemam būšot partija, kas "vienotu tautu un kas iestātos par to sabiedrības daļu, kas izvēlas neuzticēties sevi izsmēlušiem un morāli bankrotējušiem politiķiem".

Partijas vērtību vidū būšot stipra ģimene, tauta un valsts, kā arī tradicionālās kristīgās vērtības. Tāpat akcents parijas manifestā likts uz izglītību, pensionāriem, Latvijas tautas protekcionismu, "smagu darbu par taisnīgu atlīdzību".

Manifestā skaidrots, ka partijas rindās tiek gaidīti "drosmīgi cilvēki, kuri uzskata, ka politiķiem jādzīvo vienā realitātē ar tautu, valsts nedrīkst akli pildīt Eiropas Savienības un NATO norādes". Tāpat tiek gaidīti cilvēki, kuri var "aizmirst savus kompleksus", atzīt visas vēsturiskās traumas un dzīvot šodien. Partija iestāšoties par dabiskas ģimenes aizsardzību, kurā māte ir sieviete, bet tēvs - vīrietis, jo tie ir "dabas un dieva likumi". Partija nevilkšot "sarkanās līnijas" starp valsts pilsoņiem.

Topošā partija sola "radikālas izmaiņas" valsts pārvaldē, izglītība un ekonomikā, uzsverot tautas vēlēta Valsts prezidenta nepieciešamību. Tāpat plānots Saeimas deputātiem ļaut turpināt strādāt pamatdarbā ārpus parlamenta, kā arī palielināt ministru pilnvaras un samazināt ierēdņu ietekmi. Izglītības jomā tiek solīts valsts finansējumu koncentrēt tikai piecās augstskolās, savukārt skolas tikšot pārņemtas valsts pārziņā. Gobzems sola samazināt administratīvās barjeras uzņēmējiem, turklāt iecerēts "nešķirot investīcijas, bet radīt tām pievilcīgu vidi, neatkarīgi no to izcelsmes valsts".

"Mēs neko nesolām," partijas manifesta nobeigumā raksta tās autori, apgalvojot, ka solīt nozīmējot melot, savukārt dokumentā ietvertie uzdevumi esot ideāli, pie kuriem plānots turēties darbā.

Gobzems iepriekš pauda, ka jaunās partijas darbības principi būs kā lūšiem, proti, būt "gracioziem, spēcīgiem un tālredzīgiem". Lūsis būs ietverts arī partijas logo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas