Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Topošās valdības ministrus sāk izvērtēt SAB

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) sācis vērtēt Krišjāņa Kariņa (Jaunā Vienotība) topošā Ministru kabineta locekļu atbilstību pielaides valsts noslēpumam saņemšanai, aģentūrai LETA pastāstīja SAB pārstāve Iveta Maura.

Viņa apliecināja, ka ministru kandidātu izvērtēšana tiks veikta maksimāli īsā laikā. Maura gan piebilda, ka

pieeja valsts noslēpumam joprojām ir spēkā tiem Kariņa topošās valdības ministru amata kandidātiem, kuri ieņem amatus jau pašreizējā valdībā.

SAB direktors Jānis Maizītis iepriekš publiski skaidroja, ka SAB veiktās personu pārbaudes parasti tiek pabeigtas aptuveni divu mēnešu laikā. Likums paredz, ka pārbaudes maksimālais termiņš ir trīs mēneši, taču nepieciešamības gadījumā to var pagarināt vēl uz trīs mēnešiem. Negatīvu SAB lēmumu var pārsūdzēt ģenerālprokuroram, un pēc tam arī tiesā, līdz ar to kopējais termiņš, kurā izskata šādus jautājumus, pēc Satversmes tiesas sprieduma pielaižu jautājumā ir pieaudzis.

SAB pārstāve arī apliecināja, ka patlaban spēkā esošas speciālās atļaujas pieejai valsts noslēpumam ir astoņiem Saeimas deputātiem. 34 deputāti ir iesnieguši nepieciešamo dokumentāciju un patlaban SAB notiek viņu pārbaude.

Dokumentu kopums vēl nav saņemts no 13 Saeimas deputātiem, kuriem būtu nepieciešams saņemt pieeju valsts noslēpumam.

Pieciem deputātiem speciālā atļauja ir atteikta iepriekšējo Saeimas sasaukumu laikā. 40 Saeimas deputātiem speciālā atļauja darbam ar valsts noslēpumu nav nepieciešama un šāds pieprasījums SAB nav saņemts.

Kā ziņots, topošās koalīcijas partijas pilnībā vienojušās par valdības deklarāciju, sadarbības līgumu un fiskālās disciplīnas līgumu, žurnālistiem pirmdien sacīja Kariņš. Trešdien iecerēts sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi, lai lemtu par valdības apstiprināšanu.

Top komentāri

zvirbulēns
z
Linkaitis Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultātē ieguvis ekonomista izglītību. Viņa līdzšinējā darba pieredze ir Valsts reģionālās attīstības aģentūras Vīzija un stratēģijas apkārt Baltijas jūrai (VASAB) sekretariāta vadītāja amatā. Linkaits bijis konsultants, projektu vadītājs attīstības sadarbības projektos Serbijā, Melnkalnē, Alžīrijā, Lībijā, Moldovā, Kosovā, bijis arī Privatizācijas aģentūras administratīvā dienesta vadītājs, ģenerāldirektora palīgs sakariem ar valdību, kā arī Ekonomikas ministrijas Privatizācijas departamenta valsts īpašuma privatizācijas politikas nodaļas vadītāja vietnieks. Tāpat Linkaits bijis lidsabiedrības «airBaltic» padomes loceklis, VAS «Latvenergo» padomes loceklis, VAS «Latvijas kuģniecība» valsts pilnvarnieks, AS «Rīgas vīni» padomes loceklis, kā arī strādājis kā valsts pilnvarnieks SIA «Baltic International Airlines», AS «Universālveikals Centrs», AS «Jēkabpils cukurfabrika» un VAS «Latvijas eksportkredīts». Linkaitis ir Latvijas Ekonomiskās a
Edvins Eglitis
Sagaidu ka SAB turpinas savas politiskas spelites saistiba ar pielaidu jautajumuun cietis visvairakk KPV-LV deputati. Vakardienas medija izskaneja ka SAB Maizitim ir pasa sava vieta cekkas maisos. Vai sis konstatets fakts tiks ignorets?
Rita
R
Ka vispar so cuku, alkatigo kretinu Paradnieku var iekartot ka Ministru prezidenta pakalnieku? Latvija visa valsts parvalde, pasvaldibas ir izveidotas pec radu, draugu darba iekartosanas principa. Loti labi ir atmina, ka zaglis, korumpants Lesinskis/slesere bija ielidis zagligajai, alkatigajai Vikenei un ka Vikene lobeja un visur iekartoja Lesinski.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas