Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Torgāns noliedz juristu pārprodukciju Latvijas augstskolās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
arī jurists
a
Latvijā izceptajiem juristiem ir ļooooti zema kvalifikācija! Paskatieties kaut vai jaunāko Senātu spriedumu apkppojumu - tur kā tiesību autiritātes minēti Sinaiskis, Bukovskis, Balodis, Dupate, Līcis,Torgāns. Vārdu sakot - nav valstī redzamu un nopietnu tiesību teorētiķu,jo izdotās grāmatas pamatā ir domātas studentiem kā mācību līdzeklis. Tāpēc arī ir lērums atceltu nolēmumu, kur paši tiesneši rada lietu sastrēgumus Rīgas tiesās. Un, ja paklausās, ko tiesās runā advokāti un tiem pielīdzinātie - raudāt gribas, cik zems līmenis!
Žuks
Ž
Interesanti būtu dzirdēt termina "piemērots jurists" skaidrojumu Torgāna kunga izpildījumā!
Nekā personiska
N
Nu gan tu melošanā pārspēj pašu Gebelsu! Vai tiesnešu alga Ls 5000 ir maza??? Un atvaļinājums Tenerifē darba laikā arī mazs bonuss??? Nosauc, cik brīvas tiesnešu vakances zini? Domāju, ka visas ir aizpildītas. Tas, ka labu juristu ir ļoti maz, ir taisnība. Tā ir mūslaiku augstskolu vaina, jo katra, kurai nav slinkums, piedāvā apgūt šo programmu, lai arī ļoti zemā kvalitātē. Galvenais ir nauda, nevis kvalitāte.
Jānis Kūla
J
Vai piemērots jurists - tiesnesis ir tāds, kuram ir attiecīgi papīri un kurš tapēc var likumīgi parakstit ZVĒRUDĀRZĀ sagavotu spriedumu !
pakausis
p
nu ja sirms "eksperts" pateica - tad ticēšu.. kad Dinamo spēle?
Žuks
Ž
"Latvijas augstskolās nav juristu pārprodukcijas, tieši otrādi – piemērotus juristus meklē gan Iekšlietu ministrija, gan tiesas ..." Tad kāds ir iemesls, ka no tāda daudzuma netiek sagaatvoti "piemēroti juristi?"
edisons
e
God. profesor! Kvantitāte nenosaka kvalitāti. Privātajās "ražo" juristuus. Kādreiz LU noteica tiesības akceptēt studiju programmas juristiem, to vēlāk privātās pārsūdzēja un tagad katrs "mauj kā māk".
q
q
Piemērotākais būtu Rubiks, bet tas jau dienē Briselē.
q
q
Lieta nopietna! Atvēršanai gatavojas jauna starptautiska norēķinu sistēma PayBox. Tā vilina klientus un dalībniekus, jau tagad pieņemot reģistrāciju. Bonusi: par katru pieteikšanos (reģistrāciju paibox.me) $25. Katru dienu par saita apmeklējumu + $20. Par katra jauna klienta piesaisti + $10. Tā līdz brīdim, kad PayBox sāks darbu klientu apkalpošanā. Naudu varēs ieskaitīt savā kontā uz rēķina vai tērēt pirkumiem internetā. Ieej saitā, kas lejā norādīts, un reģistrējies, Tev būs $25 man $10 utt. Turpini aicināt dalībniekus. Par katru piesaistīto Tev $10.
q
q
Un vēl šie "jaunie speciālisti" ir pilnīgi āmuri humantitārās attīstības jomā.
Tauta
T
Paspēlējoties ar vārdiņu "protams", mēs varētu nedaudz paimprovicēt... "Protams, ka... ... ... veicot autobusu iepirkumus tiek doti kukuļi..." "Protams, ka... ... ... bezkompromisa korupcijas apkarotāji, kā Strīķe, ir jāplāno fiziski iznīcināt..." "Protams, ka... ... ... valsts varētu ietaupīt turpmāk profesoram Torgānam maksājot katru otro algu..." "Protams, ka... ... ..."
Tauta
T
Interesantākais, ka skandalozs statistikas iztrūkums tiek prezentēts ar vārdiem: "Protams, ... ... ..."
Chiepa
C
Ne jau juristu skaits, bet gan kvalitāte te no svara! Tas, ka tev ir kredītkarte, vēl nenozīmē, ka tev ir nauda. Tas, ka tev ir diploms, vēl nenozīmē, ka tev ir zināšanas. mums ir pa pilno visādi juristi un juristeļi no visādām kaktu augstskolām un koledžām... par sazin ko iztaisās, bet viņu sniegto pakalpojumu kvalitāte... lai Dies pasarg! Es pat teiktu, ka Latvijā ir LABU juristu iztrūkums! Tajā ziņā jāpiekrīt Torgānam. No otras puses - vakanču skaits pats par sevi neko daudz nenozīmē. Jā, tiesnešu un īpaši labu tiesnešu mums trūkst. BET - jāatceras, ka tas, ka uz vispārējā juristu fona (īpaši salīdzinot ar privāto sektoru), tienešu algas ir mazas. Turklāt, tiesnešiem ir vecuma ierobežojums - 30 gadi. Ja jurists un gudrs un spējīgs, tad līdz saviem 30 jau būs spējis gan iekārtoties, gan labi pelnīt. Kādēļ gan lai 30 gados viņš/viņa ietu uz tiesu - pie milzu pārslodzes un mazas algas? Savukārt vakances tiesu, policijas un Iekšlietu ministriju darbiniekiem ir vienkārši izsmiekls: Vai pa tādu naudu kaut sevi var uzturēt, kur nu vēl ģimeni? Nav brīnums, ka spējīgi juristi uz šīm vakancēm nepiesakās! Protams, visādiem studentiņiem, kam darba nav vispār - tā, protams, ir opcija, bet nu... vai ilgstoši - tas arī vēl ir jautājums! Bez tam - kas teicis, ka visiem jābūt juristiem? Daudzi izstudē jurisprudenci bet beigu galā šajā lauciņā nemaz nestrādā! Varbūt labāk uzreiz būti veidojuši LU mācību programmu, kas tā arī sauktos - "Viss vienā - plaša profila speciālists visām vajadzībām". Atkristu milzu cipari gan uzņēmējiem, gan juristiem, gan komunikātoriem. :)
vairis
v
juristiņu ka biezs, diploms ir labuma nekāda, vot juristu nav, varbut vajag uzlabot kvalitāti?:)
21 iemesls mīlestībai Vlent
2
21 iemesls mīlestībai Vlentīna dienā 1. Es varu būt es pats, kad esmu kopā ar tevi. 2. Tu saproti, ka romantika ir maza gaismiņa, maiga mūzika un tikai mēs divi. 3. Tu liec man justies tā, kā es vēl nekad neesmu juties(-usies). 4. Es varu tev teikt visu, un tas tevi nešokēs. 5. Tava uzticība ir tas, kas iededz liesmas manā sirdī. 6. Es un tu. Mēs kopā varam veikt 27477545 brīnumus. 7. Mēs ideāli saderam kopā. 8. Domas par tevi piepilda mani ar brīnišķīgām izjūtām. 9. Tava mīlestība liek man justies tā, it kā viss vēl būtu priekšā. 10. Tu nekad nepadodies, un tas man neļauj apstāties. 11. Tu esi vienkārši neatvairāms(-a). 12. Es mīlu tevi tāpēc, ka tu liec man kļūt labākam(-ai). 13. Tavas briesmīgās humora izjūtas dēļ. 14. Ik reizi, kad es uz tevi paskatos, mana sirds sāk pukstēt straujāk. 15. Tu esi vienīgais, kam ir manas sirds atslēga. 16. Tu vienmēr man saki to, ko es gribu dzirdēt. 17. Tu esi man parādījis(-usi) patieso mīlestības vērtību. 18. Mīlestība ir tas, ko tu man nozīmē. Un tu man nozīmē visu. 19. Tu esi mans sapnis. 20. Tev pieder mana dzīve, un es esmu pateicīgs(-īga) par to. 21. Un, protams, tu esi visgudrākā(-ais)! Tieši tāpēc tu esi pārāk gudra(-s), lai manī iemīlētos :-)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas