Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

TP padomā krīzes konference

Vienus no pēdējā laika lielākajiem politiskajiem satricinājumiem radījusī Tautas partija (TP) plāno rīkot konferenci par ekonomikas un tautsaimniecības jautājumiem, Dienai atzina vairāki partijas valdes locekļi. Viņi uzsver, ka pagaidām partijas valdē lēmums konferenci rīkot nav pieņemts, taču vienlaikus partijas vārdā jau izsūtīti aicinājumi piedalīties plānotajā konferencē. Viens no uzrunātajiem bijis lata devalvāciju atbalstošais britu ekonomists Edvards Hjū. Tieši no TP politiķu mutes līdz šim izskanējuši mudinājumi diskutēt par iespēju devalvēt nacionālo valūtu, lai arī virkne ekonomistu un Latvijas Banka norādījuši uz šī soļa postošajām sekām.

"Valde par konferenci neko nav lēmusi. Ja lems par konferences rīkošanu, es atbalstīšu," sacīja TP valdes vadītāja Kristiāna Lībane-Šķēle. Ekonomika esot šābrīža aktuālākais temats, tāpēc esot loģiski, ka par to diskutē konferencē. TP preses sekretārs Arno Pjatkins runāja izvairīgi par iespējamo konferences rīkošanu. Savukārt ekspremjers Aigars Kalvītis (TP) jau pārliecinoši sacīja: "Protams, ka piedalīšos šajā konferencē!" TP frakcijas vadītājs Māris Kučinskis atgādināja, ka agrāk tādas konferences rīkotas regulāri.

Dienai neizdevās sazināties ar vienu no TP vadošajiem ekonomistiem Edmundu Krastiņu, kas pēc avīzes rīcībā esošās informācijas ir sācis sākotnējo sagatavošanas darbu. "Par organizatoriskajiem jautājumiem izteikties šobrīd nav pamata," gan uzsvēra K.Lībane-Šķēle. Taču Dienas rīcībā nonākusī sarakste starp E.Krastiņu un E.Hjū liecina par pretējo. "Vēlos jūs uzaicināt piedalīties konferencē par Latvijas krīzes risinājumiem. Konference notiks 29.augustā Rīgā, un to organizē viena no valdošajām koalīcijas partijām," raksta E.Krastiņš, uzteikdams ekonomista ieinteresētību par Latvijā notiekošo. E.Hjū, kurš sevi dēvē par lata devalvācijas aizstāvi, tomēr atteicies piedalīties, uzsverot, ka vēlas saglabāt politisko neitralitāti. Tāpat, lai arī viņš uzskatot, ka Latvijai jau pērn bija jādevalvē lats, tagad tas radītu papildu sarežģījumus.

Partijas iekšienē par lata devalvāciju varētu būt atšķirīga nostāja. Tā partijas līderis Mareks Segliņš jūnijā pēc tikšanās ar Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču paziņoja, ka jautājums par lata devalvāciju ir "noņemts no dienas kārtības", lai arī iepriekš, tāpat kā partijas "tēvs" Andris Šķēle, bija mudinājis diskutēt par šo jautājumu.

Ekonomists Vjačeslavs Dombrovskis pieļauj, ka uz šādu rīcību TP mudina pašreizējais stāvoklis: "Tautas partija jūt, ka tai stratēģiski kaut kas jādara, jo visi to vaino pie krīzes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas