Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Turpmāk Nacionālo attīstības plānu apstiprinās Saeima

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Attīstības plānošanas sistēmas likumā, kas nosaka, ka turpmāk Nacionālo attīstības plānu apstiprinās Saeima.

Saeimas preses dienests portālu Diena.lv informēja, ka Nacionālā attīstības plāna izstrādi tāpat kā līdz šim nodrošinās Ministru kabinets, un tajā būs jānosaka valsts attīstības mērķi, prioritātes, rīcības virzieni un sasniedzamie rezultāti, kā arī atbildīgās institūcijas.

Izstrādājot attīstības plānošanas dokumentus, būs jāņem vērā attiecīgā pārvaldes līmeņa politiskās vadlīnijas, piemēram, deklarācija par Ministru kabineta iecerēto darbību. Savukārt politisko vadlīniju dokumenti būs jāsaskaņo ar Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģiju un Nacionālo attīstības plānu.

Attīstības dokumenti būs jāaktualizē atbilstoši situācijai, kā arī, grozot tos, jāizdara izmaiņas citos saistītajos dokumentos un normatīvajos aktos. Šāds princips nodrošinās plānošanas dokumentu savstarpējo saskaņotību un atbilstību finanšu iespējām.

Nacionālā attīstības plāna, Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas, kā arī citu plānošanas dokumentu īstenošanas uzraudzības un koordinācijas nodrošināšana būs Ministru prezidenta kompetencē. Plānots izveidot arī Pārresoru koordinācijas centru, kas strādās Ministru prezidenta pakļautībā, un tā kompetenci un iesaisti lēmumu pieņemšanā noteiks Ministru kabinets.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas