Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

TV3 palikšana analogajā tīklā LVRTC izmaksās 1,6 miljonus

Tā kā analogajā apraidē, kas pieejama ar parasto TV antenu un bez dekodera iegādes, nākamgad varēs redzēt vienīgi TV3, Latvijas Valsts radio un televīzijas centram (LVRTC) radīsies 1,6 miljonu latu zaudējumi. LVRTC norāda, ka šī summa atbilstoši likumam būtu jāsedz TV3, kam tās būs lielākas izmaksas par pašreizējām.

«Iespējams, attīstoties šādam scenārijam, LVRTC būs spiests vienpusīgi, izmantojot savas tiesības, lauzt līgumu ar raidorganizāciju,» brīdināja LVRTC pārstāve Ieva Līne.

Tieši augstās ciparu televīzijas izmaksas bijušas par iemeslu, kādēļ TV3 otrdien Nacionālajai radio un televīzijas padomei (NRTP) oficiāli apliecināja vēlmi nākamgad vēl palikt analogajā formātā. 

Lielāka skaidrība par šo jautājumu varētu būt pēc trešdienas tikšanās, Dienai sacīja satiksmes ministra Kaspara Gerharda (TB/LNNK) padomniece Inga Spriņke.

Šodien NRTP tiekas ar Satiksmes ministrijas, LVRTC un Lattelecom pārstāvjiem, lai apspriestu risinājumus analogās apraides atslēgšanai.

Savukārt LNT NRTP apliecinājis, ka arī turpmāk saglabās bezmaksas kanāla statusu. Tiesa, lai skatītos LNT, iedzīvotājiem, iespējams, jau no 2010.gada pirmās puses, kad LNT apsver pilnībā pāriet no analogās uz digitālo apraidi, būs nepieciešams speciāls dekoders, kura cena ir aptuveni 40 latu. Jau vēstīts, ka TV5 no 1.decembra ir pārgājis no analogās uz ciparu apraidi.

Telekompānija NRTP apliecinājusi, ka Rīgā tā būs pieejama bezmaksas paketē, bet pārējā Latvijas teritorijā - par maksu. Tas nozīmē - lai ārpus galvaspilsētas skatītos TV5, būs jāiegādājas īpaša karte par sešiem latiem, kas Lattelecom virszemes televīzijā dos iespēju skatīties arī citus - ārzemju - maksas kanālus. Diena jau vēstīja, ka Latvijas Televīzija izlēmusi no 2010.gada 1.marta abus kanālus pilnībā pārslēgt uz ciparu virszemes apraidi, un tie būs pieejami bezmaksas paketē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas