Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 15. jūnijs
Vilija, Vits, Žermēna, Baņuta

TV3 palikšana analogajā tīklā LVRTC izmaksās 1,6 miljonus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
vau
v
varbūt kāds var paskaidrot, kas notiks ar iekšējiem kabeļ tīkliem vienā daudzdzīvokļu mājā, latvijas pansionātos, tur ir pārveidotāji no decimetru uz metru viļņiem, cik saprotu tad neviens to digitālo neredzēs, jo tiks raidīts citā frekvenču joslā, vai šāds tīkls vispār ir digitālajai iespējams
!
!
Es savukārt nesaprotu, kādi būs mani ieguvumi no digitālās televīzijas? Varēšu ērtāk kontrolēt subtitrus un valodas? TV šādas iespējas nodrošinās? Krievijas kanāliem, ko neskatos nekad, nāks klāt jauni? Reklāmu apraides kvalitāte uzlabosies par 100%, bet veco latviešu filmu skaņa paliks čukstu skaļumā?
nnn2
n
vajadzētu atņemt licenzi tv3.lai beidz tie zviedri vienreiz kaitēt
gogo
g
malachi tv3... nu iekoda lvrtc, tā iekoda :) pa smuko :))))
ļoti labi
ļ
Viens labums ir skaidrs - TV reklāmas kļūst bezjēdzīgas un pirmsvēlēšanu laikā ir svarīgi, ka mūs tās nenomocīs. Jo laukos neviens pēc tiem dekoderiem neskries un kam jau ir satelīts, tas lieliski iztiks bez visiem LTV.
Dolārs
D
Kāpēc mums ar saviem nodokļiem būtu jāuztur iespēja skatīties TV tiem, kas nev iegādājušies dekoderus? Digitālā tehnoloģija ir lētāka, jo nav nepieciešama tik liela jauda, lai panāktu pietiekami kvalitatīvu signālu. Līdz ar to tiek tērēts mazāk elektrības, plus- pa vienu frekvenci var pārraidīt vairāk kā vienu TV kanālu, kas analogajā TV nav iespējams. Tādejādi elektrība vispār nav jātērē, lai raidītu frekvencēs, kas nemaz netiek izmantotas. Plus- nav nepieciešama profilakse un apkalpe tik lielam tehnikas daudzumam. Nav neviena plusa palikšanai pie analogās apraides kā vien populistiskā izdabāšana tiem, kas neiegādājas dekoderi. Ja pie šīs izdabāšanas paliekam, tad nepāriesim arī līdz 2100. gadam, jo vienmēr būs mājsaimniecības, kas tā vai cita iemesla dēļ kaut ko neizdarīs.
Ekonomists
E
Lētāk ir visā valstī vienlaikus pāriet no vecās sistēmas uz jauno. Tas jādara tikai tad, kad eksperimentālā fāze būs sekmīgi noslēgusies, visas mājsaimniecības 100% aprīkotas, un jāpaveic īsā laikā, piemēram, naktī no 2012. gada 1. uz 2. janvāri.
Dolārs
D
Es nekādi nevaru iebraukt kāpēc TV3 tik spītīgi pieturas pie palikšanas analogajā, ja visa Latvija pāriet uz digitālo. Kur loģika?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas