Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ulmanis atteicis Vienotībai, sakot, ka politikā neies

Tikai pāris nedēļu pirms apvienības Par labu Latviju! (PLL) dibināšanas eksprezidentu Gunti Ulmani iesaistīties politikā aicinājusi viena no _Vienotības līderēm Solvita Āboltiņa. Tomēr viņš atteicies, kā argumentu minot, ka «neies politikā, jo uzskata, ka procesus var ietekmēt kā eksprezidents», _intervijā Db.lv šo sarunu atceras politiķe.

Tāpat viņa saklausījusi skepsi G.Ulmaņa tābrīža vērtējumā par topošo PLL. S.Āboltiņu tādēļ izbrīnījusi eksprezidenta parādīšanās PLL vadībā tikai pāris nedēļu vēlāk, jo radies iespaids, ka eksprezidents tam piekritis, pēkšņu motīvu vadīts.

G.Ulmanis šo telefonsarunu atceras kā mazāk konkrētu, nekā S.Āboltiņa. Lai gan abi šad tad tiekoties un apspriežot politiku, pēdējo reizi tas bijis pirms vairākiem mēnešiem, bet šī saruna bijusi tikai sazvanīšanās. «Neslēpšu, bija tāda saruna, bet tāds konkrēts, lietišķs piedāvājums bija tikai no Par labu Latviju!Db.lv stāsta G.Ulmanis.

Viņš nepiekrīt S.Āboltiņas secinājumam, ka lēmums par labu PLL bijis pēkšņs. «Tas nav viena acumirkļa lēmums. Paskatieties uz to lielo kuģi, kuram es tagad esmu pie stūres – vai tad to tā vienā minūtē var izlemt?» saka eksprezidents.

Viņš augsti vērtējot S.Āboltiņas politiķes talantu, tāpat «ar lielām simpātijām» raugoties uz premjeru Valdi Dombrovski, lai gan daudz ko viņa vadībā valdība darot nepareizi. «Cepuri nost Solvitas Āboltiņas priekšā, viņa pa šiem gadiem ir tā augusi kā politiķe, ka esmu pārliecināts – mēs vēl labas lietas darīsim kopā,» izteicās G.Ulmanis. Eksprezidents pieļāva, ka viņa labās cilvēciskās attiecības ar dažiem Vienotības līderiem pie noteikta Saeimas vēlēšanu iznākuma palīdzētu pat runāt par kopīgu darbu valdībā. «Tas nav izslēgts,» teica G.Ulmanis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas