Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Ulmanis gatavs startēt vēlēšanās

Bijušais prezidents apvienības _Par labu Latviju _vadītājs Guntis Ulmanis ir gatavs kandidēt vēlēšanās, taču viņš norāda, ka par to lems apvienības valde. Intervijā LNT raidījumam _900 sekundes _viņš pauda apņēmību ieņemt atbildīgus amatus, pat premjera posteni. G. Ulmanim pērn rudenī palika 70 gadu.

Pagaidām gan viņš neuzskata par svarīgu nedz amatus, nedz arī to, ka ir vienā apvienībā ar konkrētām personālijām, proti, Andri Šķēli un Aināru Šleseru. "Nav jautājums par Šķēli un Šleseru, jautājums ir par daudz plašāku spektru, par visiem politiskajiem spēkiem, kā mēs veidosim nākamo Saeimu, par Latvijas tēlu nākotnē, par to, kā aizstāvēt Latvijas intereses," norādīja G. Ulmanis. Šobrīd svarīgi ir izveidot spēcīgu politisko apvienību, bet "amati - pēc tam", runājot par iecerēm ieņemt kādu politisko amatu teica G. Ulmanis. Tomēr viņš ir gatavs uzņemties premjera amatu, "ja to prasīs situācija un uzticēsies".

Vienlaicīgi viņam ir konservatīva attieksme pret pašreizējā prezidenta Valda Zatlera ierosinājumu paplašināt valsts augstākās amatpersonas pilnvaras.  "Šajā jautājumā mums ir mazas domstarpības. Es esmu par to, ka pašreizējā Satversme, pašreizējie likumi un noteikumi ir tādi, kas ļauj realizēt politiku tautas interesēs. Reizēm mainot formu, mēs sevi tikai mēģinām attaisnot savā rīcībā," norādīja G. Ulmanis. Viņaprāt, vairāk jāmeklē cēloņi pašreizējā situācijā, kāpēc mēs tādā esam nonākuši. "Problēmas nav sabiedrībā, bet politiķu galvās un sapratnē par notiekošo sabiedrībā," piebilda Ulmanis.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas