Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ulmanis: saprotu, ka Šķēle un Šlesers var mani iznīcināt

Eksprezidents, tagad politiskās apvienības Par labu Latviju! (PLL) līderis Guntis Ulmanis negrib kļūt ne «krusttēvs», ne arī stingrā roka, viņš tic, ka pašreizējie politiskie sabiedrotie Andris Šķēle (TP) un Ainārs Šlesers (LPP/LC) sāks labi strādāt un pierādīs sabiedrībai, ka ir uz «daudzko spējīgi». Tomēr «Šlesers un Šķēle var mani iznīcināt, es to labi saprotu», intervijā avīzei Biznes&Baltija saka G.Ulmanis.

Viņš intervijā arī atzīst, ka cilvēki tagad viņam uzbrūk gan par A.Šķēles sastrādāto, gan A.Šlesera nedarbiem, par visu uzreiz. «Es nevienam neļaušu apkaunot partiju, kuru vadu. Ja kāds domā, ka zem mūsu politiskā spēka spārna varēs savas lietas bīdīt, viņi smagi maldās,» saka G.Ulmanis.

Avīzes tincināts, kā tad viņš iedomājas izmainīt A.Šķēles un A.Šlesera dabu un darbību, un atgādinot, ka savulaik viņu britu žurnāls The Economist nodēvēja par «vāju, flegmatisku un neievērojamu», G.Ulmanis atbild, ka viņam ar šiem politiķiem bijusi nopietna saruna. «Visiem tika uzdots jautājums: vai kopīgā politiskā apvienība nevar saņemt smagu triecienu, tās darbībā iesaistoties šīm personām. Tālāk jau viss ir atkarīgs no viņiem,» teic G.Ulmanis.

Vaicāts, vai viņš nepieļauj, ka laika gaitā varētu atklāties kādas partijai netīkamas lietas, kas saistītas ar šiem politiķiem, G.Ulmanis atbild: «Pēc konstrukcijas – nepieļauju. Bet pēc dzīves pieredzes zinu, ka ikviens cilvēks var izrādīties ne tāds, kā izlikās. Es neesmu «krusttēvs», lai galvotu par kādu.»

Lai arī viņš saprot, ka A.Šķēle un A.Šlesers viņu var iznīcināt, «tomēr patlaban es varu pazaudēt tikai labo gribu un vēlēšanos palīdzēt valstij».

Vaicāts, vai viņš domā arī par visas Latvijas iedzīvotāju zaudējumiem, G.Ulmanis teic: «Tautai atbildēs vainīgie. Tomēr es iešu tajā mežā, lai kā mani atrunātu. Jā, tur dzīvo vilki: nekas, sarunāsim.»

Šiem vilkiem G.Ulmanis esot devis uzdevumu sākt labāk strādāt un pierādīt sabiedrībai, ka viņi ir spējīgi uz daudzko. «No spēcīga cilvēka var izveidot derīgu. Bet no vāja?» retoriski intervijā vaicā G.Ulmanis.

Viņš arī negribot strīdēties ne ar vienu no aptuveni četrām partijām, kas noteikti iekļūšot Saeimā – ne ar Saskaņas centru, ne Vienotību, ZZS un TB/LNNK.

Uz jautājumu cik, ilgs laiks G.Ulmanim bija vajadzīgs, lai izšķirtos būt par PLL vadītājs, eksprezidents saka: «Viena stunda.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas