Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Ulmanis skeptisks par prezidenta ievēlēšanas nodošanu tautas rokās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ulla
u
protams, ja tauta vēlēs prezidentu, tad viņa pilnvaras būs vērtīgākas un saeima nevarēs atlaist prezidentu, ja tas noraidīs saeimas izštukotos likumus un varbūt pat pašu saeimu, ja tauta to prasīs, tāpēc visādi trīcvaidziņi te tagad uzstājas. nez ko teiktu ja valsts tiem visiem ex noņemtu dienesta dzīvokļus un pensijas ar maksātu tikai pēc attiecīgo gadu sasniegšanas, nevis tad kad dodas prom no amata.
vesums?
v
Skumji, ka atjaunotās Latvijas pirmajam prezidentam ir tik zemas domas par savu tautu. Ja negrib ļaut vēlēt prezidentu, kāpēc gan lai ļautu vēlēt Saeimu?
kobra
k
>GUNTI ULMANI ! > TEV ŠĀDU IDEJU IETEICA MASKAVĀ ? bet mums viņa nepatīk................!
Nu
N
Kam interesē bijušā komunista rumpīša vārmuļojumi???
ha ha
h
Lietuvā arī tautas vēlētu prezidentu padzina,un ar ko Lietuvā ir labāk kā pie mums?
Oi.
O
Šis cilvēks NAV gudrs :(
vetis
v
Nevienā karā nav uzvarējušas padomes. Neviens kuģis vētrā nav izglābies, ja to vada trīs vai 100 liekēžu. Tikai visas tautas vēlēts prezidents var panākt: Progresīvo ienākuma nodokli; apvienot divus kabinetus (MK,Prezidenta kanceleju) vienā; samazināt visu ministriju skaitlisko sastāvu par 50%; mažoritāro vēlēšanu sistemu. Es cienu G.Ulmani un R.Paulu. Viņu lielākā kļūda ir vāja aizsardzība pret amatu un mantisko. Bet pret to nav aizsargāts neviens.
lux
l
Nefanoju par Ulmani, taču esmu pilnīgi pret tautas vēlētu prezidentu. Cilvēki, kuri tik vienkārši padodas populistiskiem gājieniem(2x ievēlēt TP, tas vien ir ko vērts), tik viegli balso par Krievijas interešu pārstāvjiem, nevēlos uzticēt prezidenta izvēli.
darbs 15:14 Piedāvāju piepelnīties!++++++++++++++++++ Да заткнись уже, жулик. Начинаешь издалека, а всё закончится необходимостью дать тебе денег. Лохов ищешь? Хрен тебе, а не лохов.
Troll
T
Gunti, atceries, ko jau toreiz tavs lielais radinieks teica: Satversme neiet! Jo tā ir taisīta uz dullo, bez jebkādas valstiskas un demokrātiskas pieredzes, tāda toreiz Latvijai nemaz nevarēja būt. Viens no Satversmes "papiem" - doc. Dišlers - bija nepopulārs gan kā politiķis, gan kā teorētiķis, pats vēlāk atzina savas kļūdas. Ar Satversmes pieņemšanu bija tāds pats politiskais tirgus un kompromisi starp daudzajām partijām un partijnieku privātām interesēm - vēl trakāk nekā tagad. Par mata tiesu (!) neiebalsoja prezidentālu republiku un tikai tāpēc, ka kādi ar kādiem bija sastrīdējies un teica, - es jums tagad parādīšu... Trakākais, šī Satversme visumā tika iepeistota no Veimāras republikas konstitūcijas, kura, kā zināms, leģitīmi noveda Vāciju pie Hitlera. Un vēl: vai 4. maija deklarācijā nav solīta jauna Satversme? Tikai partiju bosiem un īpašniekiem šī ir izdevīga, tāpēc viņi čakarēs tautu un pie vecās Satversmes turēsies līdz pēdējam, zinot gan vēsturi, gan to, ka kaimiņvalstis pa šo laiku ir grozījušas savas konstitūcijas vairākkārt. Gunti, nāc kopā ar tautu, sūti bārdaino Andri uz poda un saki tāpat kā savulaik Kārlis: Satversme neiet!
rekur
r
Pilnīgi nevaru saprast, kapēc komentētāji uzskata, ka par visas tautas vēlētu prezidentu obligāti kļūs, kaut kāds "mēsls". No kurienes tāda absurda ideja? uz Prezidenta posten vispārējas vēlēšanās Latvijā noteikti būs milzīga konkurence 15-20 cilvēki uz 1 vietu. Vēlēšanas noteikti notiks 2 kārtās un es neticu, ka cilvēki nobalsos par vājāko kandidātu. Atklātas vēlēšanas nav radu būšana vai partiju koalīcijas mafija. 2 kārtā noteikti izies tikai tie kandidāti, kuriem būs tautai saprotama un ticam rīcības programma.
KLM
K
ulmanim var pareizi likties - diez vai tauta ar divu uzvārdu īpašniekiem ar sajūsmu gribēs kādreiz tikties jo rumpītis un ulmanis nav viens un tas pats kaut līdzīgs pēc sejas un līdzīgs acu skats
L.Grantiņš LRTT & H-86
L
Ulmanis ir noziedznieks pret cilvēci un kā tads arī tiks tiesāts. Nolādēti ir komunisti un nodevēji, kā Ulmanis(Rumpītis). Kāpēc šim kroplim vēl ļauj izteikties ?
100%
1
Ulmanim taisnība 19.03.2011 12:46 Ziņot! Taisnība Ulmanim ,jo atradīsies vēl kādi citi vemjotības kašpirovskilāčuki ,kuri ar mīļiem ,saldiem vārdiņiem, ar lielu/sponsoru/ naudu iebaros tautai da jebkuru ,ārzemju tantām un onkām ,ka arī vemjotībai vajadzīgo kandidatu...un tauta pēcāk tik blisinās acis par jaunievelēto nelatvijas prezidentu. Ulmanim taisnība,valstī ir palikuši tikai tādi,uz kuriem iedarbojas kašpirovska maigā iežūžžžžžžžžžžžošššššššššššššana,u n prats vairs nav vajadzīgs,diemžēl.
Tā lūk...
T
Rumpītim gan vajadzēja zināt ka Satversmi mainīt gribēja jau viņa slavenais radinieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas