Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ulmanis: Šlesers ir Latvijas politiķa attīstības un veidošanās vizītkarte

«Šlesera kungu patiesi uzskatu par atjaunotās Latvijas laika labāko un sekmīgāko politiķi pēc būtības un pārliecības,» tā intervijā, kas trešdien publicēta trimdas tautiešu auditorijai domātajos laikrakstos Laiks (ASV) un Brīvā Latvija (Rietumeiropa), saka partiju apvienības Par labu Latviju! (PLL) lokomotīve eksprezidents Guntis Ulmanis.

Iepretim citiem politiķiem G.Ulmanis intervijā pārliecināti slavē LPP/LC līderi un Rīgas vicemēru, sakot, ka A.Šlesers ir izaudzis viņa acu priekšā un «ir Latvijas politiķa attīstības un veidošanās vizītkarte».

Intervijā G.Ulmanis atkal ir spiests taisnoties par to, kāpēc viņš – bijušais valsts prezidents ar gana labu reputāciju – piekritis kandidēt Saeimas vēlēšanās kopā ar tādiem politiķiem kā Andris Šķēle un A.Šlesers: «Manas atbildes kvintesence ir – Šlesers un Šķēle atbild paši par sevi. Esmu jau noguris, stāstīdams, ka nevaru mierīgi dzīvot pensionāra dzīvi, ja jūtu, ka pats vēl varu kaut ko izdarīt.»

Bez tā, ka G.Ulmanis grasās pats sakārtot savu valsti, viņa izšķiršanās par labu apvienībai notikusi arī tāpēc, ka «Par labu Latviju! ietverti divi nozīmīgākie Latvijas politiskie spēki – Latvijas ceļš, kas savulaik nenoliedzami bija spēcīgākā partija, un Pirmā partija, kam priekšplānā ir Aināra Šlesera autoritāte».

G.Ulmanis intervijā, slavējot A.Šleseru, teic, ka sarunās ar jauniešiem esot uzsvēris - politikā nevar ienākt ar pierunāšanu, tajā jāienāk ar spēku un pārliecību. «Šlesers to ir izdarījis, nenoniecinot nevienu darbu, pat visvienkāršāko, turklāt jau no divdesmit gadu vecuma, un izaudzis manā acu priekšā. Viņš ir Latvijas politiķa attīstības un veidošanās vizītkarte,» saka G.Ulmanis.

Uz redaktores Ligitas Kovtunas jautājumu, vai viņu nemaz nemulsina A.Šlesera pieticīgā izglītība, G.Ulmanis atbild: «Nē! Pasaules praksē ir ārkārtīgi daudz līdzīgu gadījumu, jūs droši vien pati zināt.» Saņemot redaktores noliedzošu atbildi, eksprezidents nelokāmi turpina slavēt A.Šleseru: «Šlesers pēc dabas ir pragmatisks un praktisks cilvēks. Jā, viņam nav bijis laika sēdēt izglītības iestādēs. Galu galā tā ir viņa izvēle un personiska lieta.»

Vaicāts, kā gan viņš kā politiķis ar šādu attieksmi pārliecinās jauniešus, ka ir jāmācās, G.Ulmanis intervijā kļūst pikts un saka: «Ja jūs uzdosit jautājumus ar šādu stāju un noliegumu, mēs sastrīdēsimies!»

Toties PLL lokomotīvei tīk pašam priecāties par savu jauneklīgumu un intervētāju viņš uzvedina uz jautājumu ar vārdiem: «Bet jūsu acīs nolasu jautājumu – vai man pēc 70 gadiem vēl ir vērts!» Kad intervētāja apstiprina, ka patiesi ir interesanti uzzināt, kāpēc G.Ulmanim viņa vecumā vēl jātraucas politiskajā cīņā, eksprezidents atbild: «Es varu! Dievs gan visu noteiks neatkarīgi no manas gribas.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas