Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Ulmanis: valdība daudz maz sekmīgi izgājusi caur grūtībām

Bijušais Valsts prezidents Guntis Ulmanis uzskata, ka valdībai jāturpina strādāt. Tā ir daudz maz sekmīgi risinājusi problēmas un radījusi arī jaunu politiķu paaudzi, kuras pārstāvis ir arī premjers Valdis Dombrovskis. Tomēr politiskās partijas kopumā ir tuvu sabrukumam un tāpēc arī notiek to konsolidācija, viņš pauda intervijā LNT raidījumam 900 sekundes.

G. Ulmanis uzskata, ka politisko sistēmu ir skārusi krīze un tāpēc partijas pārgrupējas un meklē sev jaunas nišas. Tomēr krīze politiskajā sistēmā nenozīmē, ka Satversme būtu jāgroza.

Lieldienu nedēļā viņš gan atturas no pārāk lielām uzslavām vai kritiku attiecībā pret valdības darbu. "Viņiem par godu, viņi šīm grūtībām ir izgājuši daudz maz sekmīgi cauri," uzskata G. Ulmanis. Šī krīze ir palīdzējusi veidot jaunu politiķu paaudzi un Dombrovskis ir viens no tiem, uzskata bijušais Valsts prezidents.

Viņš vēl joprojām pieturas pie uzskata, ka visas partijas ir tuvu sabrukumam. "Šobrīd notiek šī paŗgrupēšanās, tas liecina gan par politisko spēku vājumu, viņu tādu darbības deficītu, bet tajā pašā laikā mēs domājam par nākotni," skaidro G. Ulmanis. Partiju konsolidācija notiekot arī tāpēc, ka vairs nav iespējams uz atsevišķa cilvēka harizmas uzbūvēt partiju. Arī pats viņš neplāno piedalīties gaidāmajās Saeimas vēlēšanās.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas