Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Ušakovs Pekinā runā par reģionāla ķīniešu valodas tālmācības centra atvēršanu Rīgā

Pirmdien Pekinā Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (Saskaņas centrs), tiekoties ar Ķīnas atklātās universitātes viceprezidentu, profesoru Zangu Shaogangu un citiem mācībspēkiem, piedāvāja atvērt Rīgā reģionālu ķīniešu valodas tālmācības centru, kas varētu aptvert visu Baltijas reģionu, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes pārstāve Anna Kononova.

Tikšanās laikā bija panākta vienošanās par kopīgu Rīgas domes un universitātes darbu pie šī projekta realizācijas.

"Rīga, Rīgas brīvosta, privātie uzņēmumi ir ieinteresēti attīstīt ekonomisko sadarbību ar Ķīnu, bet, lai to paveiktu, pašlaik trūkst speciālistu, kuri pārzina ķīniešu valodu, tāpēc sadarbība ar Ķīnas atklāto universitāti būtu ļoti lietderīga. Turklāt, ņemot vērā Rīgas ģeogrāfisko stāvokli, tajā izvietotais valodas centrs varētu darboties arī visas Baltijas un Skandināvijas mērogā," uzsvēra N.Ušakovs.

Viņš piedāvāja sadarbību uzsākt, iesaistot pašvaldības skolas, kur varētu uzsākt ķīniešu valodas tālmācības programmas. Vienai no skolām - Rīgas 68.skolai - jau ir līdzīga pieredze. Viņš atzīmēja, ka Rīga ir atvērta tāda projekta realizācijai un gatava izskatīt iespējamos tehniskos risinājumus, ko piedāvās universitāte, tāpat ari sniegt atbalstu šim projektam.

Ķīnas atvērtā universitāte specializējas tālmācībā. Tajā mācās 3 300 000 studentu, katru gadu universitāti absolvē 500 000 cilvēku.

Ķīnas atvērtai universitātei ir jau izveidota sadarbība, piemēram, ar Mičiganas universitāti. Tāpat ir piemērs ciešai sadarbība ar Rumāniju - universitātē darbojas Rumānijas kultūras centrs. Darbojas arī studentu apmaiņas programmas.

Universitāte piedāvā ķīniešu valodas tālmācības programmas, tehnisko un metodoloģisku atbalstu, studentu apmaiņas programmas un cita veida iespējas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas