Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +11 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Vai kāds vēl tic KNAB?

Jau vairākus gadus, precīzāk, divos priekšniekos (Loskutovs un Vilnītis) mērāmu laiku, valsts «asākais» represīvais birojs iesprūdis starp iekšējo ķīviņu klintīm. Pilnīgi skaidrs, ka KNAB darbs šajā laikā ir bijis mazvērtīgs, lielāko daļu enerģijas veltot iekšējām cīņām. Par to nav jābrīnās, jo korupcijas apkarotāju birojs ir kā spogulis procesiem un situācijai sabiedrībā visumā.

Mēs esam sadalījušies grupās, partijās un indivīdos, kas ir pret... vienalga ko. Smagnējums jau biroja tapšanā un tā vadītāju izvēlē vedināja domāt, ka tas tapis negribēti, meklējot skeletus politisko partiju, grupējumu un atsevišķu indivīdu skapjos. Jācer, ka tā patiesais tapšanas iemesls nav bijis konkurentu iebiedēšana un ietekmēšana, jo patiesi - postsovjetisko tradīciju un ieradumu izskaušana mums bija nepieciešama. Taču nodibināt bija vieglāk nekā savākt un saglabāt spēcīgu un saliedētu komandu ar lielu devu patriotisma, entuziasma un prasmju. Tie būtībā ir unikāli cilvēki ar pārspīlētu taisnības izjūtu un ambīcijām, jo tikai tādi aģenti spēj atklāt skabargas zem mūsu nagiem. Skaidrs, ka šādu organizāciju vadībā iekšēji izvirzās spēcīgākās personības, kurām ir ārkārtīgi grūti pieņemt vadītāju, kurš nav neapstrīdama autoritāte. Šādā situācijā nav sarežģīti iemest dzirksti pakulās, lai cīnās, lai apkarotāji apkaro paši sevi.

Ir laiks izbeigt ķīviņus. Ja vajag - «izkauties un izskaidroties līdz asinīm», atrast kopīgo un strādāt. Droši vien, ka ir racionālais gan Vilnīša, gan Strīķes nodomos. Ir jāļauj apkarotājiem strādāt. Disciplīnai jābūt, tomēr prasība ievērot biroja darba stundas nešķiet saprātīga, jo ceru, ka KNAB aģenti, tāpat kā žurnālisti, strādā nenormētu darbalaiku, jo tas ir viņu aicinājums. Par operatīvajā darbībā iztērētajiem naudas līdzekļiem ir jāatskaitās, jo kārdinājums var rasties arī visgodīgākajam. Arī reģionos jāstrādā. Kā teica kāds robežsargs, tas kontrabandas ceļa labirints no austrumiem parasti aizved uz Rīgu.

Biroja virsuzraugam - premjeram Valdim Dombrovskim - ir jābeidz izvairīties no lēmumu pieņemšanas un jāpalīdz atjaunot racionālu KNAB darbu. Un otrajai valsts augstākajai amatpersonai Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai nebūtu jāapšauba KNAB politiskā neitralitāte, ļaujot tiesībsargiem pašiem tikt skaidrībā. Šādas šaubas KNAB reputāciju neuzlabos un darbā nepalīdzēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas