Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 31. maijs
Jūsma, Alīda

Vai Ulmanis atzina Latvijas aneksiju?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
un
u
Es uzrakstīju pēdējo komentāru, vēl neizlasījusi Jūsu teikto. Piebildīšu, ka nezinītim nevajadzētu izlikties par ekspertu. Tad rodas jautājums: vai raksts ir pasūtīts? Un "komentāri" liecina par ko? To nolūks veidot atmosfēru, kur nav iespējama diskusija?
un
u
Kārļa Ulmaņa pensijas lūgums nozīmēja tikai atkāpšanos no amata. Vai brīvprātīgu? Jā, viņš vairs nebija noteicējs. Bet cerēja, ka, baidoties no starptautiskā nosodījuma, PSRS centīsies ievērot noslēgtā līguma noteikumus.
archivārs
a
Ulmanis bija gūsteknis.Mani pārsteidz,ka šis fakts tiek pilnīgi ignorēts.Mūsu dienās bieži dažādu iemeslu dēļ sagūsta civilizēto valstu pilsoņus.Tur tie paklausīgi dara visu,ko bandīti viņiem liek,bet pēc atbrīvošanas nevienam nekas netiek pārmests. Pastāv nerakstīts likums,ka nagu maucēju varā nokļuvušam (piem.Ulmanim) pārmest drīkst tikai cilvēks,kurš pats ir bijis nagu maucēju varā un skatījies nāvei acīs.
un
u
Miršanas apliecībā miršanas vieta nav norādīta. Pateikts, ka miršanas vieta ir PSRS. Bet tā ir Vjatlaga, 7. nometne, Kirovas apgabals.
un
u
Rīgas pilsētas dzimstsarakstu nodaļa 1948.gada 18.martā pilsoņu reģistrā atjaunota miršanas apliecība Nr.56 Veidnieks Kornelijs Davida d., dzimis 1899. gadā, miris 1942. gada 9. janvārī PSRS. Nāves iemesls: plaušu karsonis. Piezīmes. Miršanas apliecībā dzimšanas vieta nav norādīta. Bet viņš ir dzimis Cēsu apriņķī Dumpuros (pagastu noskaidrošu vēlāk). Zināms arī dzimšanas datums. Kornelijs Veidnieks, 1899.g. 31. martā Cēsu apriņķa Dumpuros - 1942.gada 9. janvārī Vjatlaga 7.nometnē. Zināma adrese Rīgā, kur arestēti viņš un viņa sieva Austra Veidnieks: Kalnciema iela 39-b, dzīvoklis 1. Par Austru Veidnieks nekādu ziņu nav, vienīgi no vīra personīgās lietas ir zināms, ka 1941. g. decembrī viņa atradās ieslodzījumā Kirovas cietumā. Tātad, Iekšlietu ministre Linda Mūrnirce varētu aizsūtīt pieprasījumu par viņas likteni uz Kirovas apgabala FSB. Miršanas apliecība izsūtīta no Kirovas apgabala uz Rīgu 12.02.1948.g. pēc Latvijas PSR Iekšlietu ministrijas dzimstsarakstu nodaļas pieprasījuma 27.11.1947.g. Nr. 2-10163. Miršanas apliecību Rīgas dzimtsarakstu nodaļā neviens nav pieprasījis. Līdz šim laikam tā nevienam nav izdota. Tātad, miršanas apliecību pieprasīja čeka. 1947.gada beigās čeka sāka vākt ziņas par izsūtītiem, kuri miruši, lai dzīvus palikušos otru reizi sūtītu prom. Tiesības pieprasīt miršanas apliecību ir tikai radiniekiem vai iestādei, kurā mirušais strādājis. Tātad, tagad Lindai Mūrniecei. Autoram. Jūs nopēlāt Kārli Ulmani, ka nepretojās, bet pat neieminējāties par cilvēku, Korneliju Veidmani, kurš vienīgais no ministriem bija par pretošanos bāzu līgumam. Es paskatījos GOOGLE par K.Veidnieku latviešu un krievu valodā. Viņu bieži savās publikācijās nosodoši un ļoti negatīvi piemin tādi politiķi kā Kabanovs. Viņi nav aizmirsuši. Bet, runādams par pretošanās iespējām, Jūs, raksta autor Gati Krūmiņ, esat aizmirsis.
un
u
Es nevaru atbalstīt Kārli Ulmani, viņš jau miris, bet cenšos uzzināt patiesību. Un jo vairāk uzzinu, jo augstāk vērtēju. Bez kļūdām nav neviena cilvēka. No nievātāju puses te redzēju tikai zemisku izsmieklu. Tik zemisku, ka robežojas ar nelietību. Ka viņu paliek žēl. Ar labu nakti, Hortenzija.
un
u
Lai Jums ir zināms, tagad skolās latgaliešu valodā mazus bērnus nemāca, bet Ulmaņa laikā mācīja! Ulmanis bija pret šovinismu. Tagad dažās vidusskolās (tikai dažās) ir kā fakultatīvs priekšmets. Tu mani nejauc ar čeloveku, es esmu vienotas ar Latviju Latgales patriote.
hortenzija
h
Dīvaini, es tā saprotu, ka Jūs no Latgales. Tad Jums vajadzētu būt sava novada un valodas/izloksnes (kā nu kuram labpatīk) patriotei, bet cik zināms, Ulmanis, ko Jūs tā atbalstāt, neatbalstīja latgaļu valodas lietošanu un mainīja tās statusu.
un
u
Labi. Es neesmu atriebīga.
Senais>un
S
Atvainojos!
un
u
Par Gorkija nāvi nav skaidrs, es neuzstāju, ka tā bija. Tagad internetu nelasīju, bet tādas runas tautā (Krievijā) klīst jau sen. Par ieslodzīto vēstulēm, kā tu zini, ka viņš nekā neteica Gulaga vadībai? Bet kas atļautu Gorkijam tās publicēt? Tas ir fakts, ka Gorkijs atteicās rakstīt romānu par Staļinu. Tāda romāna nav. Tu esi meistars nosodīt. Gorkijam vajadzēja stāstīt par Gulagu, bet kad es tev stāstu, tu neklausies. Liksim mierā Gorkiju. Grāmata "Kārlis Ulmanis trimdā un cietumā" (uz kuru devu atsauci) nav publicēta internetā, tāpat kā ziņas par Latvijas Iekšlietu ministru Korneliju Veidnieku. Paskatījos GOOGLE, latviešu valodā ziņu par K.Veidnieka nāvi nav. Bet vikipēdiju es neskatījos. Un tu, kurš nosodīja Ulmani par nepretošanos, tagad gatavs smieties par vienīgo cilvēku Latvijas valdībā, kurš ieteica pretoties. Noņirgt visu, cik tas ir viegli. Un cik tas ir gļēvulīgi.
un
u
Spriežot pēc tev līdzīgo komentāriem šajā rakstā, ir vēl ceturtais idiots - Kārlis Ulmanis.
mjā...
m
Droši vien atkal klonējies ---------------------------- Pēdējā lēkme šim bija kā "antidemagogs".
Senais>mjā
S
Interesanti, ka "narkologs" kaut kur pazudis. Droši vien atkal klonējies. Bija kādreiz tāds niks, tas vācu briesmonis, acumirklī piemirsās. Tad pazuda un pēc brīža uzradās "narkologs", arī ieroču 'eksperts'. Šis "un" šķiet no militārām tēmām cenšas izvairīties, kaut var just, ka patīk. Bet kā visi pretendenti, cītīgi izmanto internjeta izziņas avotus. Sevišķi vikipēdiju, ko uzskata par patiesības pēdējo instanci.
mjā...
m
Bija DIENAS portālā trīs idioti -"narkologs"; "Oskars" un "zvirbulēns" - tagad viņiem laurus ņem nost "un" .....

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas