Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +20 °C
Smidzinošs lietus
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Vājās vēstures zināšanas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
klerks
k
Правда о заградотрядах. Никулин приводит рассказ немецкого ветерана, сражавшегося на том же участке фронта, но с другой его стороны. Некий господин Эрвин X., с которым он встретился в Баварии, рассказывает:— Что за странный народ? Мы наложили под Синявино вал из трупов высотою около двух метров, а они все лезут и лезут под пули, карабкаясь через мертвецов, а мы все бьем и бьем, а они все лезут и лезут... А какие грязные были пленные! Сопливые мальчишки плачут, а хлеб у них в мешках отвратительный, есть невозможно! А что делали ваши в Курляндии? — продолжает он. — Однажды массы русских войск пошли в атаку. Но их встретили дружным огнем пулеметов и противотанковых орудий. Оставшиеся в живых стали откатываться назад. Но тут из русских траншей ударили десятки пулеметов и противотанковые пушки. Мы видели, как метались, погибая, на нейтральной полосе толпы ваших обезумевших от ужаса солдат! И поколение 1923 года было обречено на уничтожение.В живых остались по разным данным не более 1-3% от призванных. Вот она-трагическая и страшная цена Победы.Народ заплатилз непомерную цену под «мудрым руководством» величайшего полководца всех времен и народов».Генофонд нации был уничтожен .А ведь это будущие учёные,артисты,инженеры-будущее нации. No portāla www.solonin.com Par Kurzemes kaujām 1944./1945. gada ziemā-pavasarī ir arī Vidiņa filma. Vidzemē un Latgalē mobilizētos, neapmācītos latviešus komisāri un "zagranotrjadi" dzina drošā nāvē. Staļina etnocida sastāvdaļa.
q
q
nafig mums algot akadēmiskus feldmaņus, ja pat premjeram nav ieborējama vēstures gaisma
Vvtn
V
Skolniece attaisno savu niku. Man gan mācīja ,ka II Pasaules karš beidzās augustā ar Japānas kpitulāciju.....Tā kā nevajag te demagoģiju klāstīt...
Jānis
J
Vai tad tiešām tik tālu esam aizgājuši ka salīdzinam Staļina vēsturi ar patiesību. Starp legiona brivības cīnītājiem par brīvu Latviju, ar tautas lūgšanu uz lūpām un latvijas karodziņu uz piedurknes nekādā veidā var salīdzināt ar padomju līdzskējējiem kas nekaroja par brīvu Latviju bet Staļinu un krievu dzimteni. Tas saucamais Uzvaras piemineklis ir Latvijas okupācijas piemineklis. To rēgu vienkārši ir jānojauc . Tur nav neviena kritušā kas tur būtu apbēdīts .Tā kā nekādu iebildumu nevarētu būt nekā piemēram ar bronza pieminekli Igaunijā .
Eva Braun
E
Visi dodamies gājienā un stāstām saviem bērniem patiesību par šiem drosmīgajiem latvju vīriem !
sk
s
Latvieshi ciiniijas plecu pie pleca blakus vaacieshiem - taapeec "karoja par fashismu"? Amerikaanji un anglji ciiniijaas tajaa pashaa pusee kaa Stalinjs - iznaak, ka amerikaanji un anglji bija komunisti! Bada laikaa velns eed kaut vai mushas! Kara laikaa izveelas mazaako ljaunumu kaa taktisku partneri lai atvairiitu veel lielaaku ljaunumu, QUOD ERAT DEMONSTRANDUM!
sk
s
Nezaimo Janumu, idinj!
es domāju
e
tas, ka visu laiku ir pie valsts grožiem ir mankurti vai vienkārši gļēvi padomju laika skolojumi, kas par Latvijas vēsturi faktiski nekā nezin vai zina pavirši, kur nu vēl būtu spējīgi pateikt savas domas par to. Diemžēl neko labu nevarētu teikt arī par jaunāku paaudzi, jo skolās, vairāk vai mazāk apzināti, Dzimtenes vēsture tika vairāk nemācīta nekā mācīta, jo loģiski , atkarībā no tiem , kas ir pie grožiem valsts vadībā,tika radīts apzināts haoss iekļaujot šo priekšmetu nevērīgi vispārējā pasaules vēstures mudžeklī . Patiesībā ar to sākas tautas patriotisma un pašvērtības zudums kam seko pašiznīcināšanās, kam pirmais signāls ir latviešu tautas un latviešu valodas noniecināšana savā pašu zemē. Reāli tas ir ceļš uz valsts sabrukumu, kas ir jau sācies. Jo šis valsts tapšanas un pastāvēšanas pamats ir un paliek latvieši ar savu valodu. Īsumā par leģionāriem. Latvija tapa pateicoties loti gaišiem spēkiem I pasaules karā un Brīvības cīņās. II pasaules karā šis patriotisms nezuda un izpaudās visdažādākos veidos. Un viens no šiem veidiem bija leģionāri- faktiski reāla pretošanās kustības liecība. Viņi bija iesaukti Hitleriskā armijā bez jebkāda brīvprātības principa (atteikšanās gadījumā- nošaušana) līdzīgā ceļā kā savulaik latviešu strēlnieki (nejaukt ar sarkanajiem!) cariskās Krievijas impērijas armijas sastāvā. Neskatoties uz to, ka tieši latvieši bija vieni no spēcīgākajiem visās frontēs, viņu tomēr bija maz, lai atrautos no vienas vai otras impērijas milzīgā militārā spēka un izveidotu savējo. Abi formējumi, kas izveidojās pēc nacionālā principa, faktiski cīnījās pret gadsimtiem nīstamajiem latviešu zemes okupantiem atkarībā no tā, kurš tobrīd bija visvairāk sāpinājis. Tāds diemžēl ir daudzu mazo tautu liktenis. Citi ceļi tolaik nebija. Latvieši necīnījās par svešo armiju imperiālistiskajiem mērķiem, kas viņiem, pašiem kā upuriem bija nīstams pasākums, bet gan tikai un tikai, ar vairāk vai mazāk cerīgu domu, par savas zemes neatkarību. Tādu cerību deva ne vien militārais formējums pēc nacionālā principa, analogs savulaik latviešu strēlniekiem, ket arī Rūdolfs Bangerskis, Latviešu leģiona ģenerālinspektors, savulaik viens no latviešu strēlnieku virsniekiem (sarakstīja arī grāmatu "Latviešu strēlnieku ērkšķainā gaita"),cīnījies baltgvardu rindās pret sarkanajiem. Viņš bija ļoti pazīstama un ietekmīga armijas persona Latvijas brīvvalstī ar lielu militāro pieredzi I pasaules karā un ne jau pirmo reizi gatavs cīņai pret Sarkano Armiju. Padomju okupācijas rezultātā Latvijas valsts un Latvijas armija bija iznīcināta, daļa tautas varmācīgi iznīcināta vai izvesta, Latvijas teritorija pievienota atpakaļ Krievijas impērijas robežās. Šajā postā cita ceļa nebija kā cerība- I pasaules kara pieredze varbūt atkārtosies... . Šie cilvēki ir pelnījuši lai viņus godinātu. Sevi un savi senči ir jāciena, jo kas sevi neciena, tos arī citi noniecina.
Daniels
D
Atgādināsim mūsu neprincipiālajiem valdniekiem un viņu protežētajām okupantu paliekām, ka: Molotova - Ribentropa pakta realizācijas procesā, sadarbojoties Krievijas /PSRS/ un Vācijas bruņotajiem spēkiem, tika vardarbīgi likvidēta Polijas un Baltijas valstu neatkarība, pārvēršot tās par okupētām un anektētām teritorijām. Vienlaicīgi - okupācijas periodā tika izvērstas masveida represijas un slepkavības, kuras Latvijā ir procentuāli pielīdzināmas ebreju holokaustam un uzskatāmas par tās pilsoņu /galvenokārt - latviešu/ genocīdu, kas sodāms kā noziegums pret cilvēcību. Un šo noziegumu noliegšana un aizvietošana ar atbrīvošanas jēdzienu, ir zemiska obstrukcija un apzināti meli, kas nedod okupantiem un viņu pēcnācējiem tiesības Polijā un Baltijā svinēt staļiniskās Krievijas (PSRS) uzvaru pār (savu neveiksmīgi izvēlēto sabiedroto kara sākumā, bet kļuvušu par ienaidnieku kara beigās) hitlerisko Vāciju. Nepieciešama ir oficiāla valdības rīcība šī politiskā absurda novēršanai!
bulciņa
b
Paldies Ati. No sirds pateicos Tev!
Dr.xy
D
Was fuer ein "stobrs" sind Sie? Ich lade Sie in Deutschland ein,dann koennen wir gemensam in Toiletten arbeiten. Ein schoenes Wochenende wunsche ich Ihnen.
nesaprotamā krievu dvēsele
n
Staļins noslepkavoja vairāk savējo nekā Hitlers. Tomēr Krievijā viņu joprojām godā... Par to, ka viņš ar līķu kalniem apbēra vāciešus un tādējādi uzvarēja?
pulkvedis Janums
p
Es Klimoviču par frontes ziņotāju neņemtu. Pārāk slikti zin vēsturi. Un raksta arī tā - ar Dievu uz pusēm...
KLM
K
Klausāties, ākst - bet Jūs nošāva Katiņā? Tā kā ''ne uvlivaite'' no atbildes.
Вы от ответа не увиливайте. Так вас изнасиловали или нет?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas