Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Valdība ar "sviestu"

Lai kā nu ir gājis, izskatās, ka jaunā valdība tiks apstiprināta. Mums var patikt vai nepatikt, kā tā tapa vai kādi ministri tajā strādās, bet tomēr vismaz kādu laiku tagad tā būs - mūsu valdība. Ar kuru tieši vai pastarpināti visiem mums būs jāsastrādājas. Un, protams, šai valdībai būs jāsastrādājas ar mums. Tas arī pirmais novēlējums jaunajai valdībai - nevienu brīdi neaizmirst, kurš ir «darba devējs» un kurš ir «darba ņēmējs» sabiedrības un valdības attiecībās.

Vēl dažas lietas gribētu novēlēt jaunajai valdībai. Pirmkārt, nākamais gads būs izšķirīgs tam, kāds izskatīsies ES budžets laikam līdz 2020. gadam, un tas būtiski ietekmēs arī mūsu saimniecisko dzīvi. Gribētos, lai mūsu valdība neko nenoguļ, bet galvenais - lai neizrāda iztapīgu gļēvumu to pozīciju aizstāvēšanā, kuras būtiskas Latvijai. Dažkārt, protams, ir labi būt paklausīgam bērnam, bet tomēr likmes ir pārāk augstas, lai tā vienkārši riskētu ar, piemēram, kādas nozares likteni Latvijā. Ja arī kompromiss būs nepieciešams, vajadzētu to skaidri iepriekš izrunāt ar nozaru pārstāvjiem Latvijā, jo jau tā eiroskepticisma pika pie mums veļas lielumā. Vēl novēlējums ir - aiz makroekonomiskajiem skaitļiem un grāmatvedīgas centības nepazaudēt t. s. mazo cilvēku. Es zinu, ka šis jēdziens daudziem nepatīk, bet tomēr tas apzīmē noteiktu kategoriju, kas saistīts ar humānismu politikā. Valsts ir nevis tik bagāta, cik bagāti ir tās turīgākie pilsoņi, bet gan tik nabadzīga, cik nabadzīgas ir tās trūcīgāko iedzīvotāju grupas. Pat banku eksperti ir brīdinājuši, ka veidojas divu ātrumu Latvija - vieni, kas rāpjas ārā no krīzes, citi, kas grimst tajā vēl dziļāk. Ja tā notiek, tad nevaram runāt par valsts izaugsmi, jo valstij jābūt arī taisnīgai.

P. S. Kamēr rakstīju šos novēlējumus, publiskajā telpā parādījās Valsts prezidenta paziņojums, ka par dažiem ministriem no tiesībsargājošām iestādēm saņemtas «ne pārāk glaimojošas» atsauksmes. Un vēlāk - ka Dombrovskis nevienu ministru nemainīs. Ko tas tagad nozīmē? Tiesiskuma koalīcija ar ministru vai ministriem, par kuriem neglaimojoši izsakās kompetentās iestādes? Un ko vispār nozīmē - ne pārāk glaimojošas atsauksmes? Sviests gatavais! Varbūt tomēr mūsu augstākās amatpersonas kādreiz iemācīsies filtrēt, ko publiski saka. Un, ja saka, tad teikt līdz galam…

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas