Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 10. jūnijs
Malva, Anatols, Anatolijs

Valdība gatava pārdot "Lattelecom" un "LMT" kapitāldaļas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Cityfinances
C
Sāc finansēt algas, nodokļus, jaunos projektus un savu augošo biznesu jau šodien! www.cityfinances.lv
xe
x
atkal par VEFu... vienmēr kāds pie šādiem rakstiem iepirž par VEFu.. kam tas VEFs nah pasaulē vajadzīgs?!?!? kurš pirks VEFa produkciju? kādam mājās ir VEF telefoni? VEF vēl pirm spāris gadiem ražoja sakarīga paskata stacionāros telefonus un tirgoj apar lētu cenu - vai kāds tādus ir redzējis kādā darbavietā/mājās? man nav, un 2 miljoniem citu Latvijas iedzīvotāju arī nav... nav vajadzīgs pasaulei VEFs pēc PSRS sabrukuma. nav. ja Latvija nebūtu okupēta un VEFs būtu strādājis brīvajā pasaulē brīvās konkurences apstākļos, tad ar savu Minox un citām štellēm būtu līdzvērtīgs Philips, Kodak, u.c. uzņēmumiem. tam es ticu. bet pēc PSRS sabrukuma šis milzis nafik nevienam nebija vajadzīgs JO NEVIENS NEBIJA GATAVS PIRKT TĀ RAŽOJUMUS!
Kaspars Bergmanis
K
Par VEFu. VEFs ražoja be tikai radio un telofona tehniku, bet arī metālapstrādes instrumentus, veica hromēšanas, galvanizēšanas darbus utt. Tas bija nopietns uzņēmums, bet.... Ja paskatās pagātne- viena liela zagšana. Par direktoriem tika iecelti eks politiķi, kuri nevēlējās cīnīties par firmu. Līdžigi kā tas notiek tagad ar LMT un Lattelekom.
Yap
Y
Ja jau VEF ir tāda kvalitāte un LV tehnoloģiju uzņēmumi to nesaprot, tad kāpēc citu valstu telekomunikāciju uzņēmumi nedrūzmējās rindā pie VEF vārtiem ar saviem pasūtījumiem? Tad jau sanāk, ka konkurence palielināsies, ja valsts vēl nodibinās kārtīgu celtniecības kompāniju, ieviesīs degvielas mazumtirdzniecību tīklu, veikalu un frizētavu tīklu, atjaunos mopēdu rūpnīcu, uztaisīt katrā novadā pa vienam lauksaimniecības uzņēmumam, un vēl 142 uzņēmumus.. :) Un vēl, ja vien neieviesīs speciālu likumu, ka LV iedzīvotājiem ir jāpērk šīs valsts ražojumus, tad, baidos, ka es un daudzi citi, joprojām izvēlēsies preces, kuru īpašības ir radušās konkurences cīņā, nevis ar (tāpēc , ka vajag) lēmumu tapušā uzņēmumā.
diskobumba
d
Kāpēc? Vai ir kāds vārds minēts, kāpēc jāpārdod? Tāpēc, ka katru gadu ienes stabilu peļņu miljonos???
Aristotelis
A
kāpēc ir jāpārdod uzņēmumi, kas valstij nes lielu peļņu!? Latvijas mežus mož ar tad jāpārdod?
UZMANĀS
U
Re kā LIBERĀĻI trako ! visu grib pārdot ārzemniekiem NODEVĒJI!
Bezdievis
B
Faktiski, privatizēt var dot, ja tirgus ir līdzvērtīgi sadalīts starp vairākiem sīvi konkurējošiem uzņēmumiem. Paskatoties, kas notiek Rīgas Domē, var secināt, ka viņi iet pretēju ceļu. Visu centralizē, ierobežo konkurenci. Tagad jau otro reizi cenšas pilnībā monopolizēt Rīgas Satiksmes pakalpojumus liekot šķēršļus privātajiem pārvadātājiem, tai skaitā, mikroautobusiem.
zemietis
z
Visiem klauniem,kas lasa tikai virsrakstus : Dombrovskis gan piebilda, ka patlaban aktīvas sarunas par Lattelecom un LMT privatizāciju nenotiek un neesot arī nekāda uzstādījuma ar šo jautājumu steigties. "Būtiskākais ir piedāvājuma cena, bet tam nepieciešama labvēlīga finanšu tirgus situācija," sacīja valdības vadītājs Kur ir kaut vārds , ka kāds tulīt un tepat taisās ko pārdot????
Bezdievis
B
Par LMT un Lattelecom vajadzēja uztaisīt to rokādi jau ap 2007 gadu. Rokādi, kur LMT tiktu 100% privatizēts, bet Lattelecom nonāktu 100% valsts rokās. Tagad Lattelecom vērtība ir strauji augusi un tādu rokādi būs/būtu grūtāk uztaisīt.
Bezdievis
B
Vēl daži piemēri - pateicoties tam, ka Latvijas Gāze ir privatizēts, mums ir krietni apgrūtinātas iespējas jebkad diversificēt gāzes tirgu, proti, uzcelt gāzes savienojumu ar Rietumiem un radīt konkurenci ar tam sekojošu gāzes cenas pazeminājumu. LHZB pašlaik ir vienīgā banka, kura piedāvā sakarīgus kredītus zemniekiem un rūpniekiem, jo komercbankas izvēlas labāk kreditēt nekustamos īpašumus, tas ir krietni izdevīgāk. Par VEFu pieminēju tādā nozīmē, ka valstij bieži ir nepieciešami nestandarta elektroniskie risinājumi, kuri netiek ražoti masveidā, bet pēc īpašiem pasūtījumiem. Esmu dzirdējis, ka tas pats LMT pirka iekārtas no ārzemēm nevis no VEFa, kas varējis piedāvāt līdzvērtīgu tehniku. Arī pultis Saeimā ir Philips (ja nekļūdos) un e-talons - tā tehnoloģija ir tik vienkārša, ka to mierīgi varētu ražot Latvijā, taču vairs jau nav neviena, kas spētu to saražot (VEFs varēja). Protams, pa lielam uz masveida produkciju nebija konkurētspējīgs, bet uz specifiskiem pasūtījumiem varētu būt konkurētspējīgs. Par LVM jau pieminēju, Skandināvi labprātāk par dempinga cenām nopirktu visus nepārstrādātos baļķus no Latvijas un pārdotu atpakaļ Mēbeles, saplāksni u.t.t. Ja to visu kontrolē viens spēcīgs Skandināvu uzņēmumus, tad tas Latvijai ir graujoši un varam aizmirst par kokrūpniecību ar paaugstinātu pievienoto vērtību. Tiko Kristovskis lielījās par NATO kravu tranzīta ieņēmumiem dažu miljonu apmērā. Tā var redzēt cik grūti nāk tie miljoni Latvijai, bet mēs tos ar vieglu prātu izšķiežam pērkot preces no ārzemēm, ko varam saražot uz vietas. Par RAF, protams, vajadzēja privatizēt, bet ar nosacījumu, ka ražošana jāturpina. Būtu priecīgs, ja RAFa vietā ražotu kaut vai VW vai Ford busiņus. Te atklājas, ka mēs nemākam privatizēt ar Latvijai izdevīgiem nosacījumiem. Un kā jau pieminēju, Rietumvalstis savus uzņēmumus atbalsta, bieži liek šķēršļus uzņēmumu pārdošanai ārvalstīm. Nodarbojas ar protekcionismu, ne tikai ar likumu palīdzību, bet arī izmantojot valsts uzņēmumus, kā tirgus regulatorus. Kamēr mēs nebijām ES, mēs varējām savu tirgu atbalstīt grūtajā pārejas periodā, lai uzņēmumi varētu attīstīties un uzņemt spēkus. Tagad būdami ES, protekcionisma politika kļūst sarežģītāka. Ā .. un vēl .. tas, ka Šampanietis ar tādu nosaukumu var tikt ražots tikai konkrētā reģionā Francijā ir spilgts starptautiska protekcionisma piemērs. Latvija gan grib būt visliberālākā valsts pasaulē, bet liberālisms ir labs tikai tad, ja ir pieejama spēcīga konkurence.
bambams
b
nekā slikta šo uzņemumu pārdošanā nesaskatu, bet galvenais jau par kādu cenu pārdod. Lattelecom pavisam noteikti ir viens no vērtīgākajiem valsts uzņēmumiem. Žēl vienīgais, ka nauda aizies parādu dzēšanai nevis pieņemsim infrastruktūras sakārtošanai (dzelzceļam, autoceļiem, augstskolām). Tomēr, ja pieņemam, ka valsts pārdodot Lattelecom, LMT un mūsu dārgo Citadeli spētu sakasīt kaut vai 1,5 miljardus latu, tad demogrāfiskajā bedrē esošajai Latvijas sabiedrībai nebūtu pārāk ilgstoši jādzēš trekno gadu sekas.
LATVIETIS
L
ej tu,dambrovska''kungs'' vaj tu mērgli apjēdz par ko tu runā????pārdot peļņu nešosus uzņēmumus privātās rokās.to sauc par korupciju un latvijas intrešu nodevību.dambrovska kungs!par lattelekoma un lmt domu privatizēt tevi ir jāliek cietumā.cik miljonus tev ir pidavajuši kukuļa veidā?man stipri domā ka tu esi dalībnieks šajā afērā.
socialismslv
s
Valstij būtu jādomā par nacionalizācijas uzsākšanu(LG,LK,VN uc.) neviss jāforsē privatizācija pašā neidevīgākajā laikā jo šie neprivatizētie uzņēmumi nekādu ļaunumu valstij nenodara.
Yap
Y
Vispār es te iekomentēju pirmo reizi. Cik saprotu, neveiksmīgi izvēlējos kādas citas personas segvārdu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas