Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Valdība iesaka piemērot 0,2% nekustamā nodokļa likmi visiem mājokļiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ilze
i
Ja jau JL tik slikts,viss slikti ko viņi dara,nodokļus nē utt.,tad lai valsts nobrūk ,ja?To jūs visi iesakāt?Nevajag mums valsti?Tik totāli stulbeņi!Kaut kāda iztikšana taču katram ir,nodokli arī varēsiet samaksāt,ja jau gar datoru klabināties varat,gar miskastēm taču nestaigājat. Gribētos zināt,kādiem izredzētajiem tad būtu valsts pārvalde jāatdod,ja jau JL tik briesmīgs. Kam?Santīmu skaitītāji,matu skaldītāji,neredzat valsti kopumā.
Labā
L
Jā, kā būs ar šo vecīti lielajā veclaiku mājā, kur ūdens un ķemertiņš ārā? Un pensija maza un tā pati apgriezta par 20%???
Labā
L
Gāzt tādu valdību! Un tikai! Vai viņi man iedeva to dzīvojamo platību? Tad jau nākošo nodokli par ieelpojamo gaisu taisām augšā!
atcerējies
a
BUlshits. _____________________________ Angļu vārds spēcīgāks arguments? Nav, gudrīti nav kārtējo reizi jāizgudro velosipēds, bet jāpaskatās uz citu valstu praksi. Tas, ka no lielākas platības un kadastra vētības jāmaksā lielāka summa nav arguments. Ekskluzīviem īpašumiem jāuzliek arī lielāks %.
Bo
B
Varu saderēt, ka uz ministra Riekstiņa "klēti" pat šis niecīgs nodoklis neattieksies. Jo nodoklis taču domāts tikai dzīvojamām platībam, bet tā taču ir klēts! Tātad, ir zināma vismaz viena persona Latvijā, kura no šī nodokļa ir pilnīgi atbrīvota - tas ir TP biedrs Riekstiņš. Apsveicu!
vilis
v
Zālamana cienīgs lēmums.Lai saeima lemj.Cik labi ka valdībā ir dažādi viedokļi.Nu arī opozīcija būs piesaistīta lēmuma pieņemšanā.Nekur vairs nevarēs sprukt un kastaņus no ugunskura vilkt ar citu rokām.Visi vienādi-visiem viena taisnība.Te arī slēpjas demokrātijas skaistums un spēks.
matrix
m
Ērglis ir labējais demagogs. JL aizstāv bagātnieku intereses, turklāt negodīgā veidā. SVF visu laiku atgādina, ka nodokļu slogs jāpārnes no algām uz patēriņu. Kāpēc tas nenotiek? Tāpēc, ka bagātajiem tas nav izdevīgi. Patēriņa nodokļi visiem vienādi, bet ienākuma nodoklis un sociālais nabagiem ūberliels, bagātajiem tikai 10% ! Ekonomikas zemākais punkts netiks sasniegts, kamēr netiks samazināti nodokļi darbaspēkam, jo Latvijā patreiz strādāt, radīt jaunas vērtības nav izdevīgi! Kā to var nesaprast? Bet labējā kliķe savā negausības aklumā ved mūs visus uz bezdibeni!
un
u
30-os gados celtas lielas, bet neremontētas mājas kadastrālā vērtība ir ap 2000 Ls, 0,2% nodoklis no tās būs 4 Ls gadā.
Lāpītāja
L
Jūs te visi teoretizējatpar % no kadastrālās vērtības, bet minētajā rakstā žurnālisti šo kadastrālo vērtību pat nepiemin, visu vasaru kad par šo tēmu jau sāka runāt,tika izteiktas dažādas versijas,par to,ka nodokļa likme varfētu kāpt,bet kadastrālā vērtība kristies, ja tagad ir projektā nodokļa likme samazināta, tad loģiski kadastra vērtība nemazināsies (ticamākais pieaugs) tas būtu loģiski,jo no kā tad to cerēto summu ievāks,ja likmi pazemina,bet te par šo nav ne vārda,tāka j;us visi pagaidām tikai zīlējat kafijas biezumos. To kā mums ar to kadastra likmju noteikšanu ..zinām,zinām, dažs jau savu villu noformēpar klētiņu un tad jau kadastra vērtība būs attiecīgi kā klētiņai,bet kāds par savu lielo,veco un bez ērtībām lauku māju gan jau ka maksās tik pat,ja ne vairāk. Nodoklim sen bija jābūt,treknajos gados, bet ne jau paša krīzes bezdibenī ieviestam. Un kaut ko dzirdēju par šī nodokļa nemaksāšanu ārvalstniekiem,kam te ir īpašums...varbūt baumas,bet varbūt ka ne,tad jau mūsu biezie savas villas pārformēs kā ofšoru kantorī vai kur citur mītošām personām.
Ekspiriens
E
Nekustamā īpašuma noduklim ir jābūt atkarīgam no īpašuma vērtības un atrašanās vietas. Latvijas valdībai jāmobilizē visi prāti un spēki, lai Latvijā "mērkaķa ātrumā " būvētu veco ļaužu apmetnes un nabagmājas, kur varētu savus senčus izmitināt. Jābūvē krematoriji visos novados ! Baznīcām jāpaplāšina "zupas virtuvju" tīkls un jāatver katoļu,luterāņu u.c konfesiju skolas
Lelle
L
"...viņi joprojām var palikt plusos pārdodot un norēķinoties ar banku..." Tu ko? Vai sajēdz pats ko muldi?! Tu padomaji, cik reizes cenas ir kritušās un šodien faktiski nav pircēju!!! Šodien neviens, kuram ir kaut cik smadzenes neko nepārdos un nav jau arī kam to "mantu" iesmērēt, jo buržuji jau ir sagrābušies un aizrijušies, bet nabagi pliki un valdošie djebilas viņiem vēl pēdējo ādu mauc nost....
Lelle
L
Viss jau būtu labi, bet interesanti no kā tad tā tauta tos nodokļus maksās? Jau tagad lielākā daļa tautas(penši-600tūkst., bezdarbnieki-200tūkst., bankrotējušie uzņēmēji ~100tūkst.=900tūkst.!!!) vispār vairs nesaņem nekādus ienākumus, pensijas nevar uzskatīt par ienākumiem!!! Valdošie idiotiņi rullē uz bezdibeni...
Lelle
L
Nu forši gan!!! Maksās nabagi par vienistabas būcenī vecajā padomju blocenē Purčikā vai Pļaviniekos, kurā mitinās 5 cilvēki un maksās buržuji Jūrmalas villās ar 500kvm vienu un to pašu likmi!!! Nu super "gudra" mums tā valdība! Muļķu zeme turpina rullēt uz elli...
Kaskadieris
K
JL nav īpaši apdāvināti ugunsdzēsēji, bet viņi tomēr nav piromāni, kas ir izraisījuši ugunsgrēku. ============== Bravo!!!
who cares
w
"Valdība atbalsta spekulantus un oligarhus, uzliekot nabadzīgākajiem arvien lielāku slogu." == BUlshits. Reāli zaudētāji ir tie, kam ir daudz īpašumu un no tiem 0,2% kaut kas var savākties. Nabags, kas dzīvo īrētā dzīvoklī īpaši nedabūs trūkties. Jautājums varētu būt interesants par dziļiem laukiem, jo naudas tur ir maz, bet māja vienalga kaut ko maksā. Kārtīgā ZS ir 4-5 būves un kopējā vērtība var būt paaugsta. Jebkurā gadījumā, lai nodokļa lielums būtu vērā ņemams, cilvim ir jādzīvo šābrīža cenām atbilstoši labā mājoklī. Ja no 100K ir jāmaksā 200 LVL gadā, tad neredzu nekādu "nabagu izģērbšanas " problēmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas