Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Valdība pagaidām nelems par DVI vadītājas Plūmiņas atbrīvošanu no amata

Valdībā pagaidām netiks izskatīts jautājums par Datu valsts inspekcijas (DVI) vadītājas Signes Plūmiņas atbrīvošanu no amata.

Pret Plūmiņas atlaišanu vakar koalīcijas partiju sanāksmē iebilda koalīcijas partneri - gan Vienotība, gan Zaļo un zemnieku savienība. Tāpat arī Valsts kancelejai esot juridiski iebildumi. Proti, ja ministrs vēloties atlaist ierēdni saistībā ar līguma termiņa beigām, tad esot nokavēts termiņš brīdināšanai, bet atlaišanai saistībā ar iespējamo pārkāpumu neesot ievērota procedūra.

Jau ziņots, ka pamatojumā valdībai ticis norādīts, ka Plūmiņa neesot nodrošinājusi pietiekamu iekšējo kontroli pār normatīvo aktu aktualizāciju, līdz ar to pastāv normatīvo aktu nepareizs piemērošanas risks un risks, ka plānošanas dokumenti netiek pietiekami koordinēti, nenodrošinot plānoto darbību pēctecību.

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (Nacionālā apvienība Visu Latvijai-TB/LNNK), izvērtējot Plūmiņas darbību, konstatējis, ka Valsts kontrole 2012.gada vēstulē norādīja, ka Plūmiņa, pieņemot lēmumu par savu komandējumu izdevumu atlīdzināšanu, nav ievērojusi likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteiktās prasības.

Plūmiņa sarunā ar aģentūru LETA pagājušās nedēļas beigās norādīja, ka viņa ir bijusi informēta par šādu tieslietu ministra lēmumu, tomēr nevarēja pateikt, kāds ir pamatojums šādam lēmumam.

Ministrs norāda, ka nākamajos gados gaidāmas būtiskas izmaiņas datu aizsardzības regulējumā, līdz ar to būs nepieciešams nopietns darbs un izmaiņas DVI, tāpēc ministrs konkursa rezultātā vēlas redzēt nākamā DVI vadītāja vīziju par iestādes darbu. Rasnačs norāda, ka konkursā, protams, varēs pieteikties arī Plūmiņa.

Tāpat ministrs noraida, ka šis lēmums ir saistīts ar ziņām par seksuālajā vardarbībā cietušās meitenītes vārda publiskošanu, norādot, ka lēmums pieņemts agrāk.

Ministru kabineta protokollēmumā norādīts, ka, ievērojot tieslietu ministra priekšlikumu, saskaņā ar Fizisko personu datu aizsardzības likumu Plūmiņa no DVI direktora amata atbrīvojama ar 2016.gada 1.janvāri saistībā ar amata pilnvaru termiņa izbeigšanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas