Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 10. jūnijs
Malva, Anatols, Anatolijs

Valstij būtu jāveicina mākslīgo apaugļošanu demogrāfijas veicināšanai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Salamans
S
Gudrs visu dara ar prātu, bet bezprātis izklāsta visiem tikai savu smieklīgo nesapratību. / Salamana Pamācības 11:16
i
i
Dīvaini domu graudi, jo pastāv iespējamība, ka šai ģimenei tā arī neizdosies tikt pie bērna arī ar mākslīgo veidu... bet valsts tik ieguldīs līdzekļus neveiksmīgiem mēģinājumiem?
neaizmirstulīte
n
Laikam kādam no mūsu valstsvīriem šis jautājums kļuvis aktuāls. Tādēļ tagad tiek aktualizēts, lai "izbrauktu" par velti.
Gatis
G
Valstij,vai tam pašam Vienotības vairākumam Saeimā un valdībā,t.sk. Āboltiņai?
viesis
v
Varēja vēl piebilst, ka jānodrošina piespiedu kārtā :)) P.S. Rudajai taisnība, ka materiālais nav galvenais. Svarīga ir ticība un cerība. Kara laikā vecāki ticēja, ka karš beigsies, un viņu bērni dzīvos labāk nekā vecāki. Latvijā lielākajai daļai iedzīvotāju šādas ticības, ka viņu bērniem būs labāka dzīve, nav. Un lielā mērā tas ir arī Vienotības nopelns.
aradhana
a
Daudz svarīgāk par neauglības ārstēšanu ir - motivēt ģenētiski un reproduktīvi veselus cilvēkus laist pasaulē trešo un ceturto bērniņu. Tieši uz šo, vitālāko tautas daļu arī ir jākoncentrē uzmanība un materiāls atbalsts pirmām kārtām.
Kaspars
K
Lai atbildētu uz Taviem iebildumiem, gribi negribi nākas runāt par dzīves jēgu. Ja tik vien kā paēst, pa..., un saldi izgulēties, tad tiešām nav pilnīgi nekādas starpības, tad arī ja mēs šodien visi nomirtu, nebūtu nekādas starpības. Ja pēc Tavas nāves nekas neseko, tad arī dzīvei veselam vai slimam ar mokām vai bez nav nekādas jēgas, jo ja viss pēc tam beidzas, tad kāda atšķirība esi Tu bijis vesels vai slims, dzīvojis viegli vai mocījies, saņēmis pabalstu vai cietis badu? Kāda starpība?????!!!!!!! NEKĀDAS!!!! Ja tomēr ar nāvi viss nebeidzas, tad Tu, "vohomurka" esi laimīgs, jo Tu esi viens no izdzīvojušajiem, kuru iespēja dzīvot nav tikusi atņemta jau pašā saknē. Ja Tu to apzinātos, kāda vērtība Tev ir dāvāta - DZĪVĪBA - tik viegli vis ar vārdiem nemētātos. Gribi teikt, ka Tu slimam bērnam ar to izdari pakalpojumu, ka neļauj viņam piedzimt? Hitlers domāja tieši tāpat, ka vajag visus slimos un citādi nederīgos izkaut - lūk pie kā noved tāda gudrošana. Pajautā tam slimajam, kurš tomēr ir dzīvojis, lai arī ar mokām un ciešanām - vai viņš labāk būtu miris vēl nepiedzimis?
paraph
p
jā, vēlams PIESPIEDU mākslīgā apaugļošana! Slepena laikam neizdosies. Diez ko varētu iecelt par valsts galveno Apaugļotāju?! Ir nojausma...
vohomurka
v
Un vēl piebildīšu: tādi vecāki ir egoisma kalngals, jo viņi absolūti uzšķauda tam, ka slimajam bērnam būs jādzīvo arī pēc viņu "mīlestības", kad paši būs aizgājuši skuju taku! Kur tas "nomīlētais" bērns saņems mīlestību pēc viņu nāves? Pansionātā?! Vienvārdsakot - bezkaunība un liekulība!!!
ai
a
Varbū pirms tik populistiski muldēt Saeimas dāma paskaidros, kā izapaugļotos izaudzināt? Ne jau visi ar savām ģimenēm kā Aboltiņas kundze var paši sev noteikt algas un baudīt jūras gaisu "8 luksos". Nudien vēl stulbāk izgāzusies nekā šķēle ar savu jaunradīto komisiju. Vai jaunieši ar visiem bērneļiem bēg no nabadzības Latvijā tādēļ, ka nav kas apaugļo? Vai varbūt strādāt negrib? Vai varbūt nav Latvijas patrioti? Nē, mīļā. Nudien, nav kas tos parlamenta muldoņas novelk aiz kājas no mīkstā mākoņa uz māmuļas zemes.
ABC
A
Demogrāfijas veicināšanai,bērnu pabalstu un pensiju samazināšanas vietā,valdībai būtu jāveicina iespējami drīzāka progresīvā ienākuma nodokļa ieviešana un samazinātas pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes noteikšana dārgajiem pārtikas produktiem.
vohomurka
v
Pilnīgi piekrīti Ievai. Man nu galīgi neasociējas ar augstu morāli tas "milzu prieks" par slimu bērnu, kas "vieno ģimeni". Vai tiešām cilvēks reāli uzskata, ka apzināti laizdams pasaulē slimu bērnu viņš kristīgi rīkojas?!?!?! Kam no tā ir "laime"??? Vai slimajam bērnam??? Vai tomēr tiem aptaurētajiem vecākiem, kuri plivina morāles karogu, sevi apzināti/neapzināti izpušķodami par kristietības pirmrindniekiem??? Tādiem vecākiem, manuprāt, ir aknas no betona, ja viņi spēj dižoties ar tamlīdzīgu soli!!!! Kāpēc viņi nepajautā tam nelaimīgajam bērnam - kā viņam nākas tāda "paraugmorāle"? Jā, protams, ja bērns ir psihiski nevesels, tad jau var plātīties uz nebēdu, jo, domājams, viņš vienkārši nespēj neko jēdzīgu atbildēt. Tā ka iekams kādu pamācīt, pilsoņi, pašķetiniet dziļāk paši savus morāles kambarus un pacentieties atbildēt pilnīgi uz visiem neērtajiem jautājumiem!!!
Indz
I
Ak, Solvita, vai tiešām nepielec? Nevis mākslīgo apaugļošanu bet drošu un stabilu nākotni, nevis tādu, kur cilvēki nespēj saprast kas notiks pēc gada, diviem, kādi jauni nodokļi, kādi izdevumi, kādas cenas. Pašalik ir tā, ka nākotnes redzējums miglains, maigi sakot.
Ieva
I
Vienkārši, ja tik vien būtu to problēmu, kā ārpusķermeņa apaugļošana....Un štrunts, piemēram, ar tiem bērniem, kam visādas nelaimes gadījās, jo pieskatītājs nespēja pieskatīt, kamēr vecāki ārzemēs pelna izdzīvošanai, un rezultātā traumas, depresijas, agresīva uzvedība....
Agnese
A
Protams, ka ir vērts, tas nav pat diskutējams jautājums, jo tie ir ļoti gaidīti un plānoti bērniņi (ir pāri, kas netiek pie bērniem par 7 un 10 gadus, padomājiet par viņu dvēseles mokām). Es īsti nesaprotu, kādu diagnostikas un ārstēšanas metožu izstrādāšanai gan tā nauda būtu jānoviza? Ko mēs plānojam diagnosticēt? Vēl labāk diagnosticēt neauglību? Ar to jau gadu desmitiem nodarbojas zinātnieki visā pasaulē. Kādas ārstēšanas metodes? Latvijā uzlabot mākslīgās apaugļošanas procedūru???

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas