Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 7. jūnijs
Gaida, Arnis, Arno

Valsts kontrole atklāj nepilnības Tiesībsarga biroja grāmatvedības datos

Valsts kontrole (VK) ikgadējās finanšu revīzijas laikā konstatējusi nepilnības Tiesībsarga biroja grāmatvedības datos.

Sniedzot atzinumu par Tiesībsarga biroja 2010.gada pārskatu, VK norāda, ka Tiesībsarga birojs, 2010.gada decembrī veicot budžetā neparedzētus nodokļu - valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu un iedzīvotāju ienākuma nodokļa - avansa maksājumus 31 000 latu apmērā, nav tiesiski un ekonomiski rīkojies ar finanšu līdzekļiem.

VK konstatējusi arī, ka Tiesībsarga birojs nav ieviesis finanšu revīzijā par 2009.gada pārskatu sniegto VK ieteikumu un nav veicis norēķinu ar budžetu par nodokļiem inventarizāciju.

Tā rezultātā Valsts ieņēmumu dienestā (VID) reģistrētā informācija par Tiesībsarga biroja nodokļu norēķiniem uz 2010.gada 31.decembri būtiski atšķiras no Tiesībsarga biroja grāmatvedības uzskaites datiem.

Lai novērstu Tiesībsarga birojā konstatētās nepilnības, birojs ir apņēmies ieviest VK ieteikumus - nodrošināt budžeta plānošanu un izpildi atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam, kā arī veikt nepieciešamos pasākumus informācijas par aprēķinātajiem un ieturētajiem nodokļiem atbilstības nodrošināšanai.

Valsts kontrole sniegusi atzinumu arī par Satversmes tiesas un prokuratūras 2010.gada pārskatiem.

Gala ziņojumā uzsvērts, ka Satversmes tiesas, prokuratūras un Tiesībsarga biroja 2010.gada pārskati visos būtiskajos aspektos sniedz skaidru un patiesu priekšstatu par iestāžu finansiālo stāvokli un darbības rezultātiem.

Finanšu revīzijās VK izlases veidā pārbaudīja iestāžu sagatavoto pārskatu datu atbilstību grāmatvedības uzskaites datiem, kā arī veica darījumu pārbaudes tādiem izdevumu posteņiem kā atalgojums, valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas, pakalpojumi un pamatlīdzekļi.

Satversmes tiesas un prokuratūras 2010.gada pārskati ir sagatavoti atbilstoši normatīvo aktu prasībām, un tie nesatur būtiskas neatbilstības un nepilnības, atzinīgi vērtē VK.

Savukārt Tiesībsarga birojam tiek norādīts uz pilnveidojamām jomām.

Kā pastāstīja tiesībsarga konsultante komunikācijas jautājumos Ruta Siliņa, nodokļu inventarizācija Tiesībsarga birojā 2010.gadā tika veikta un precizējamie saraksti tika iesniegti VID. "Uz 2010.gada 31.decembri visas korekcijas vēl nebija veiktas, tāpēc dati bija atšķirīgi. 2010.gada beigās attiecīgie finanšu ietaupījumi tika iemaksāti Valsts kasē kā nodokļu avansa maksājums. Šāda rīcība bija ekonomiski lietderīga," skaidro R.Siliņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas